Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Στη φόρα» το νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ): Πάνω από 700 ευρώ μισθός για ανέργους!

Πότε και πως θα γίνουν οι προσλήψεις

22 Αυγούστου 2022 14:10
«Στη φόρα» το νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ): Πάνω από 700 ευρώ μισθός για ανέργους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρχεται νέο κοινωφελές Πρόγραμμα που θα απασχολήσει ανέργους άνω των 29 ετών σε υπηρεσίες υπουργείων.

Δείτε επίσης: Έξτρα επίδομα 200 ευρώ με μόνο 2 προϋποθέσεις

Ειδικότερα, πήρε «πράσινο φως» και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ νέο πρόγραμμα για στελέχωση θέσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο υπουργείο Μετανάστευσης με αμοιβή 713 ευρώ και διαδικασία μοριοδότησης. Το πρόγραμμα θα αφορά ανέργους άνω των 29 ετών, που θα είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) και ειδικότερα, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανένας και οι σύζυγοι είναι γραμμένοι στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ)

Επίσης, στις κατηγορίες ωφελούμενων είναι:

  • μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ
  • άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα
  • εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ, ΑμεΑ,
  • εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της ΔΥΠΑ
  • άνεργοι δικαιούχοι ΚΕΑ εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ

Ως προς τα κριτήρια, εφόσον οι ωφελούμενοι εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες, βάσει πιστοποιητικών, θα εξεταστεί και το οικογενειακό, ατομικό τους εισόδημα.

Κατώτατος μισθός: Το ποσό στο οποίο «κλειδώνει» οριστικά η αύξηση για 750.000 εργαζόμενους - Τι αναμένεται να γίνει με το επίδομα ανεργίας

Την εκτίμηση ότι ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει σε επίπεδα προ δεκαετίας και θα κυμαίνεται στα 751 ευρώ από τον Ιανουάριο, εξέφρασε ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Καρούζος επεσήμανε ότι όλα εξαρτώνται από τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους. Η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά 750.000 εργαζόμενους ενώ η κυβέρνηση φέρνει μπροστά και το θέμα των τριετιών, πρόσθεσε.

Ποιοι θα δουν και ποιοι δεν θα δουν αύξηση στον κατώτατο μισθό

  • Όσοι αμείβονται με όριο τον κατώτατο μισθό θα δουν την αύξηση.
  • Όσοι αμείβονται με αναφορά στον κατώτατο όμως με ποσό ανώτερο δεν θα δουν αύξηση. Θα συμψηφιστεί η αύξηση στο επιπλέον ποσό.

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό επηρεάζει και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Ετσι, μόλις αυξηθεί ο κατώτατος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους και τους εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν τώρα, το επίδομα ανεργίας (που σήμερα είναι στα 407,24) θα πάει 461,82 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share