Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022

Το ΑΤΜ που δεν πρέπει να πλησιάσετε ποτέ: Αν το δείτε μην προσπαθήσετε να κάνετε ανάληψη!

Αν δεν έχετε μεγάλους σκοπούς αφήστε το...

17 Αυγούστου 2022 09:15
Το ΑΤΜ που δεν πρέπει να πλησιάσετε ποτέ: Αν το δείτε μην προσπαθήσετε να κάνετε ανάληψη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ΑΤΜ πολλές φορές μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις, ευχάριστες ή, κυρίως, δυσάρεστες, αν κάτι δεν πάει όπως το περιμένουμε, κι ένα εξ αυτών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Πρόκειται για ΑΤΜ, που μάλιστα μετατρέπει τα χρήματα σε χρυσό. Η μηχανή πώλησης GOLD To Super της TG Gold-Super-Mark, βρίσκεται στο αποκαλυπτικό Abu Dhabi, όπου έγινε και το επίσημο άνοιγμα της πρώτης μόνιμης μηχανής αυτόματης διανομής χρυσού παγκοσμίως. Εκτός λοιπόν από τις άλλες αλλαγές στα απλά ΑΤΜ, βλέπουμε ακόμα ένα που θα υπάρχει μάλλον παντού σε λίγα χρόνια.

Δημιουργήθηκε από τη γερμανική εταιρεία TG Gold-Super-Markt, το GOLD To Go ATM βρίσκεται (χωρίς έκπληξη) στο πολυτελές Emirates Palace Hotel, στο Αμπού Ντάμπι. Ο χρυσός ενισχύθηκε 13 τοις εκατό το 2010 μετά από εννέα ετήσια κέρδη, οπότε τώρα όταν οι πελάτες του ξενοδοχείου θέλουν να ανταλλάξουν μετρητά για κάτι λίγο πιο οικονομικά σταθερό, δεν θα πρέπει να ασχοληθούν με γραμματείς σε κατάστημα χρυσού.

Η χρήση του ΑΤΜ που... καλό είναι να μην πλησιάσετε αν δεν έχετε μεγάλους σκοπούς

Ένας υπολογιστής μέσα στο ΑΤΜ παρακολουθεί τις τιμές του χρυσού σε πραγματικό χρόνο και τις τιμές του χρυσού ανάλογα. Το TG Gold-Super-Markt ισχυρίζεται ότι το μηχάνημα είναι σε θέση να προσφέρει «πολύ ανταγωνιστικές τιμές». Παράλληλα με τη διανομή χρυσών ράβδων 24 καρατίων σε μεγέθη 1, 5 και 10 γραμμάρια, το ATM προσφέρει επίσης δώρο κουτιά των χρυσών νομισμάτων που φέρουν σύμβολα όπως το Krugerrand, ένα φύλλο σφενδάμου ή ένα καγκουρό - ίσως έρευνα αγοράς έδειξε ότι οι Νοτιοαφρικανοί, καναδοί και Αυστραλοί σαν χρυσός; Είναι ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχει αμερικανικός αετός.

Το μηχάνημα έχει τελειώσει σε φύλλα χρυσού, καθιστώντας το «μηχανή αυτόματης πώλησης χρυσού» με περισσότερους τρόπους από έναν. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των τακτικών μηχανών αυτόματης πώλησης, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης αφής, των θυρίδων μετρητών και καρτών και μια φωτιζόμενη βιτρίνα. Για να αποτραπεί η χρήση του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο τρεις φορές μέσα σε 24 ώρες και πρέπει στη συνέχεια να κάνει 48ωρη διακοπή. Για αγορές άνω των 1.000 €, απαιτείται σάρωση της προσωπικής ταυτότητας του χρήστη.

Το Gold To Go ATM δοκιμάστηκε στη Γερμανία στη Γερμανία πριν εγκατασταθεί στο Emirates Palace. Η TG Gold-Super-Markt σχεδιάζει να εγκαταστήσει μέχρι και 200 ​​ακόμα μηχανήματα στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share