Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τριπλό «ραντεβού» με την εφορία: Οι υποχρεώσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου & οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για νέα μέτρα ενίσχυσης (Video)

Μέχρι και το τέλος του μήνα χιλιάδες πολίτες καλούνται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκρεμμότητες τους

16 Αυγούστου 2022 08:51
Τριπλό «ραντεβού» με την εφορία: Οι υποχρεώσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου & οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για νέα μέτρα ενίσχυσης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία και εκκρεμότητες που θα πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι και το τέλος του μήνα, έχουν χιλιάδες πολίτες ενώ η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ νέα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.

Παράλληλα, οι παραγραφές των οφειλών στην Εφορία θα γίνονται στην 10ετία, από την 20ετία που ισχύει όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης,

Πριν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν έχουν κλείσει «μέτωπα» καθώς θα πρέπει να πληρωθούν:

  • η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους πλήρωσαν την πρώτη) ή πρώτη και η δεύτερη μαζί, από τους φορολογουμένους που θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως τις 30 Αυγούστου.
  • η δεύτερη δόση Επιστρεπτέων Προκαταβολών από περίπου 700.000 επιχειρήσεις, ή οι δύο πρώτες δόσεις από όσες επιχειρήσεις έλαβαν παράταση έως το τέλος Αυγούστου

Εξάλλου, η διπλή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2022 λήγει στις 30 Αυγούστου για τους περισσότερους φορολογούμενους, με τις δύο πρώτες δόσεις να πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΦΕΚ, μία συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών μπορεί να κάνει φορολογική δήλωση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου χωρίς πρόστιμο.

Το δικαίωμα αυτό έχουν όσοι μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό εντός του 2021. Η συγκεκριμένη προθεσμία ισχύει για τους φορολογούμενους που κατέθεσαν αίτηση μεταφοράς στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού για πρώτη φορά και η αίτηση τους εγκρίθηκε μέσα στο 2021.

Οι υπόλοιποι κάτοικοι εξωτερικού θα πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση μέχρι 30 Αυγούστου, οπότε και εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.

Νέα μέτρα στήριξης από το βήμα της ΔΕΘ

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες, έστειλε από την Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Τήνο χθες στις εννέα το πρωί, και συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού για την επιμνημόσυνο δέηση στο σημείο που βυθίστηκε το «Ελλη». Από εκεί ο πρωθυπουργός έριξε στεφάνι στη θάλασσα, για να τιμήσει τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι τα μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, η Ελλάδα, η Ορθοδοξία γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης:

«Αυτή τη σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία, το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος. Θα σταθούμε δίπλα σε όσες και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, απανταχού της γης, χρόνια πολλά».

Μέτρα στήριξης

Τα μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως δεν θα επιτρέψει να «δηλητηριαστεί» η κοινωνία με τα μηνύματα τοξικότητας που στέλνει η αντιπολίτευση με αιχμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως το ζήτημα θα εξαντληθεί στη Βουλή, καθώς είναι βούληση του κ. Μητσοτάκη να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, επισημαίνοντας πως το κυβερνητικό έργο θα συνεχιστεί με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και με πυξίδα την ενότητα μακριά από ακραίες, διχαστικές φωνές.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share