Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμόγελα για τους ενοικιαστές ακινήτων: Αποφασίστηκε παράταση για το επίδομα - Ποιους αφορά

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

11 Αυγούστου 2022 17:28
Χαμόγελα για τους ενοικιαστές ακινήτων: Αποφασίστηκε παράταση για το επίδομα - Ποιους αφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παράταση της επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών στέγασης κατοίκων περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014

Σύμφωνα με ΦΕΚ δίνεται παράταση του επιδόματος ενοικίου ή συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών στέγασης κατοίκων περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με ΦΕΚ δίνεται παράταση του επιδόματος ενοικίου ή συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών στέγασης κατοίκων περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014.

Όπως αναφέρεται και στο ΦΕΚ:

Παρατείνουμε το χρονικό διάστημα της επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης, κατά έναν (1) χρόνο για τους ιδιοκτήτες:

  • κατοικιών για τις οποίες εκδόθηκαν Πρωτόκολλα Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτιρίων και οι οποίες μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δεν έχουν κατεδαφιστεί από τον Δήμο Αργοστολίου και
  • των εργατικών κατοικιών στον οικισμό «Ληξούρι I», για τις οποίες η ευθύνη ανακατασκευής και επισκευής τους έχει ανατεθεί στη Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε. (πρώην Υ.Α.Σ.).

Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη περίπου 159.600,00 ευρώ και θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα από το ενάριθμο έργο 2014ΣΕ06900001 της ΣΑΕ 069.

επιδομα-ενοικιου-11-8

Fuel Pass 3, επιταγή ακρίβειας, αύξηση στο επίδομα θέρμανσης: Τα 3 μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Η σύνταξη του νέου σχεδίου για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στην ακρίβεια έχει μπει στην τελική ευθεία με την κυβέρνηση να έχει έτοιμο τον σκελετό πάνω στον οποίο θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, έναντι στον δύσκολο χειμώνα που αναμένεται να έχουμε με αφορμή κυρίως την ενεργειακή κρίση.

Δείτε επίσης: Επίδομα έως 230 ευρώ - Ποιους αφορά

Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τρία σημαντικά μέτρα στήριξης από τη ΔΕΘ (10-18 Σεπτεμβρίου) προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες που τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρούνται από την ακρίβεια που αποτελεί τη νο1 κοινωνική μάστιγα.

Δίνοντας πάντα προσοχή στο πρωτογενές έλλειμμα, που θα παραμείνει στο 2% του ΑΕΠ, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει το συμπληρωματικό προϋπολογισμό, με βάση τον οποίο θα ενισχυθούν περαιτέρω νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση και την πληθωριστική έκρηξη.

Εξάλλου, η καλή εικόνα στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων λόγω και των υψηλών πτήσεων που σημειώνουν οι τουριστικές εισπράξεις χτίζουν το δημοσιονομικό χώρο για το νέο πακέτο παρεμβάσεων το οποίο θα ξεδιπλώσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα νέα μέτρα θα αγγίξουν τα 2,5 δισ. ευρώ και θα αφορούν το 2022 και το 2023, ενώ είναι δεν αποκλείεται να υπάρξει και προαναγγελία φορολογικών ελαφρύνσεων και για μετά το 2023.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share