Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Power Pass: Η ημερομηνία που θα καταβληθούν τα ποσά για τον Ιούνιο (Video)

Τι αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

11 Αυγούστου 2022 13:45
Power Pass: Η ημερομηνία που θα καταβληθούν τα ποσά για τον Ιούνιο (Video)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με εμβόλιμη πληρωμή απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων και χωρίς να απαιτείται να κάνουν εκ νέου αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα καταβληθούν τα ποσά για το Power Pass Ιουνίου. Παράλληλα, αυτά είναι τα 3 οικονομικά μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Open «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Την έξτρα ενίσχυση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο θα λάβουν τα νοικοκυριά, εφόσον μετά τον επανυπολογισμό των επιβαρύνσεων συνολικά για το 7μηνο Δεκεμβρίου - Ιούνιου και την αφαίρεση των κρατικής επιδότησης, των εκπτώσεων των παρόχων και του επιδόματος προκύψει πρόσθετο κόστος.

Τα στοιχεία καταναλώσεων και επιβαρύνσεων θα αντληθούν αυτόματα από τους παρόχους και το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει τυχόν πρόσθετες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Δικαιούχοι Power Pass είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιδότηση αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, ιδιόκτητη ή νοικιασμένη καθώς και τη φοιτητική στέγη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share