Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας: Κάτω από τα 2 ευρώ μετά από μήνες η βενζίνη – Έρχεται περαιτέρω αποκλιμάκωση σε πρατήρια της Αττικής (video)

Να και κάποια πρώτα ενθαρρυντικά νέα επιτέλους

6 Αυγούστου 2022 16:18
Να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας: Κάτω από τα 2 ευρώ μετά από μήνες η βενζίνη – Έρχεται περαιτέρω αποκλιμάκωση σε πρατήρια της Αττικής (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε περίπτωση που το είχατε ξεχάσει... κάποτε αγοράζαμε βενζίνη με κάτω από 2 ευρώ το λίτρο. Για πρώτη φορά λοιπόν, ύστερα από μήνες, παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές της αμόλυβδης κάτω από τα 2 ευρώ σε αρκετά πρατήρια στην Αττική. Όλο και περισσότερα είναι τα πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πωλούν την αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ καθώς προμηθεύτηκαν καύσιμα την τελευταία εβδομάδα με χαμηλότερες τιμές.

Εκτιμάται μάλιστα ότι από την Τρίτη (9/8) θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση, καθώς στις διεθνείς αγορές το αργό βρίσκεται στα 88 δολαρίων το βαρέλι στα επίπεδα που ήταν τον περασμένο Μάρτιο ενώ το μπρεντ κάτω από τα 95 δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ανοικτή έως την 1η Σεπτεμβρίου παραμένει η πλατφόρμα των αιτήσεων για την ενίσχυση μέσω του fuel pass 2 που φτάνει έως τα 100 ευρώ για τους ιδιοκτήτες οχημάτων κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας.

Fuel Pass 2: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε την αίτηση και τα μεγάλα προβλήματα (video)

Μέχρι την Κυριακή 29 Αυγούστου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα Fuel Pass 2 για την επιδότηση καυσίμων που λειτουργεί στο vouchers.gov.gr. Από χθες, Τετάρτη 3 Αυγούστου, η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλους τους ΑΦΜ, επομένως όλοι οι οδηγοί μπορούν να κάνουν αίτηση. Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Η επιδότηση μπορεί να φτάσει ως και τα 100 ευρώ, ενώ η καταβολή τους θα γίνεται εντός τεσσάρων ημερών από την έγκριση της αίτησης.

Fuel Pass 2: Ποια στοιχεία χρειάζονται

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα,

  • τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και
  • τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
  • Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί αυτόματα πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο.

Fuel Pass 2: Δικαιούχοι

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού (και έως του ποσού των 45.000 ευρώ κατ’άνώτατον όριο) δύναται να αιτείται τη χορήγηση σε αυτό οικονομικής ενίσχυσης προς τον σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share