Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Μας κοροϊδεύουν για τα καλά; Οργή για την αισχροκέρδεια των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος - Παρουσιάζουν την επιδότηση ως δική τους έκπτωση!

Όλα αυτά τη στιγμή που η χονδρική τιμή του ρεύματος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

2 Αυγούστου 2022 22:37
Μας κοροϊδεύουν για τα καλά; Οργή για την αισχροκέρδεια των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος - Παρουσιάζουν την επιδότηση ως δική τους έκπτωση!
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμέτωποι με την αισχροκέρδεια των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται εκατομμύρια καταναλωτές, με τις επιχειρήσεις να βρίσκουν διαρκώς τρόπους για να ξεφεύγουν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε ο Βασίλης Σπανός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN: Ορισμένοι πάροχοι, και συγκεκριμένα 4 στους 10 παίρνουν την κρατική επιδότηση και την παρουσιάζουν ως… δική τους έκπτωση!

Σε ιστορικό υψηλό οι τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Όλα αυτά τη στιγμή που η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος της τιμής χονδρικής του Ιουλίου διαμορφώθηκε σε 338,14€/MWH τριπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (108,14/MWH).

Η χονδρεμπορική τιμή στη χώρα μας κινείται από τον Μάρτιο ως εξής:

Μάρτιος: 272,68 €/MWH

Απρίλιος: 246,60 €/MWH

Μάιος: 225,07 €/MWH

Ιούνιος: 240,49 €/MWH

Ιούλιος: 338,14 €/MWH

Με «γκάζια» μπαίνει και ο Αύγουστος

Στα κόκκινα μπαίνει και ο Αύγουστος με την τιμή χονδρικής σήμερα να εκτινάσσεται στα 422 ευρώ τη μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με τη Κυριακή(281€/MWH). Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και το απόλυτο ρεκόρ σε ημερήσια τιμή φτάνοντας τα 473 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας προβλέπει πως αν συνεχιστεί το ράλι, η χονδρική τον Αύγουστο στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα 400 ευρώ με τον μέσο μηνιαίο όρο σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη να κλείνει 412€/MWH.

«Τσουρουφλίζουν» οι τιμές του ρεύματος - Ρεκόρ αύξησης σε όλη την Ευρώπη

Φουσκωμένοι λογαριασμοί, ακρίβεια και τιμές στα ύψη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της σημερινής κατάστασης της αγοράς. Οι τιμές στην χονδρική του ρεύματος έχουν ανοδική τάση, καθώς η αύξηση αυτή διαμορφώνεται τόσο από τις εξελίξεις στο φυσικό αέριο όσο και από τις τιμές των καυσίμων.

Δείτε επίσης: Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει από σήμερα (1/8) στα τιμολόγια - Ο «αποχαιρετισμός» στην ρήτρα αναπροσαρμογής και τα SOS στην επιλογή παρόχου (video)

Το περιβάλλον παραμένει ακόμα ασταθές για να μπορεί να προβλεφθεί αν θα υπάρχει κάποια μείωση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share