Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φρένο» στις αυξήσεις! Πάγιο με μηνιαίο πλαφόν 5 ευρώ (Video)

Τροπολογία «μπλόκο» από Σκρέκα

28 Ιουλίου 2022 20:30
Λογαριασμοί ρεύματος: «Φρένο» στις αυξήσεις! Πάγιο με μηνιαίο πλαφόν 5 ευρώ (Video)
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νομοθετική παρέμβαση για την επιβολή ανώτατου ορίου χρέωσης των μηνιαίων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σε ομιλία του στη Βουλή. Παράλληλα, διαφοροποιήσεις παρουσιάζουν τόσο στη χρέωση της κιλοβατώρας, όσο και στο πάγιο τα νέα οικιακά τιμολόγια του Αυγούστου, τα οποία ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάγιο στο ρεύμα με μηνιαίο πλαφόν 5 ευρώ

«Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες» τόνισε ο υπουργός.

«Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ. Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ-κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε», είπε ο κ. Σκρέκας και ενημέρωσε την ολομέλεια ότι κατατίθεται σήμερα η νομοθετική παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται πως όταν ανακοινώθηκαν από τους παρόχους τα τιμολόγια για τον Αύγουστο, παρατηρήθηκε πως υπήρξε μία αναπροσαρμογή στην τιμολογιακή πολιτική των εταιριών ως προς τις χρεώσεις των παγίων στους λογαριασμούς.

Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής η οποία σε συνδυασμό με την παύση των χρηματικών ποινών για πρόωρες αποχωρήσεις πελατών, προκάλεσε υψηλές επισφάλειες στους παρόχους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share