Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΦΙΑ: Πότε θα πρέπει να γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης & οι διορθώσεις Ε9 (Video)

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα μπορέσουν να κάνουν διορθώσεις όσοι είχαν λάθη ή παραλείψεις

18 Ιουλίου 2022 14:39
ΕΝΦΙΑ: Πότε θα πρέπει να γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης & οι διορθώσεις Ε9 (Video)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέχρι τις 29 Ιουλίου καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να καταβάλουν την τρίτη δόση δόση του ΕΝΦΙΑ. Την ίδια ημερομηνία, έως τις 29 Ιουλίου, μπορούν οι φορολογούμενοι να διορθώσουν λάθη, κενά η παραλείψεις στο Ε9 που μπορεί να «φούσκωσαν» τον ΕΝΦΙΑ να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση και να διορθώσουν τα στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους με βάση τα οποία θα επανυπολογιστεί ο φόρος.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα μπορέσουν να κάνουν διορθώσεις όσοι είχαν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που έχουν αποτυπωθεί στη δήλωση ακινήτων Ε9 που αποτελεί τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

Με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό με νέο ποσό φόρου. Ο νέος λογαριασμός ΕΝΦΙΑ εκδίδεται αυτόματα εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να κλείσει ραντεβού με την Εφορία του για να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι οι διορθώσεις λαθών στα Ε9 δεν τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση στις περιοχές όπου ανήκουν τα ακίνητα κάθε ιδιοκτήτη.

Παράλληλα, στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 και οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν το "χρώμα του χρήματος" στις αρχές Αυγούστου, καθώς η πληρωμή θα γίνει μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες μετά απο την έγκριση της αίτησης.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share