Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τουρισμός για Όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα! Πώς θα κάνετε την αίτηση - Τα ποσά της επιδότησης και οι δικαιούχοι (Video)

Αναλυτικός οδηγός

16 Ιουλίου 2022 08:40
Τουρισμός για Όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα! Πώς θα κάνετε την αίτηση - Τα ποσά της επιδότησης και οι δικαιούχοι (Video)
(EUROKINISSI/ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουρισμός για Όλους: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα tourism4all ώστε υποβάλλουν οι δικαιούχοι τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022, όπως σημείωσε στο OPEN ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όσοι λάβουν το e-voucher των 150 ευρώ θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για τις διακοπές τους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Παράλληλα, η πληρωμή του Power Pass ολοκληρώθηκε για 1,9 εκατ. δικαιούχους, ενώ τώρα αναμένουν πληρωμή για το Power Pass 2, αλλά και έγκριση όσοι δεν μπήκαν στην πρώτη πληρωμή.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο ειδικό πρόγραμμα που «τρέχει» για τη βόρεια Εύβοια -ύψους έως 150 ευρώ- και τη Σάμο -ύψους έως 300 ευρώ- προκειμένου να στηριχθεί στρατηγικά ο εσωτερικός τουρισμός και η τοπική επιχειρηματικότητα ξεχωριστά στις δύο αυτές περιοχές, που επλήγησαν πέρυσι από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Όπως διαμήνυσε, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη στον ANT1, το Σάββατο γινόντουσαν «οι τελευταίες δοκιμές στην πλατφόρμα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, καθώς αναμένεται να δεχθεί μεγάλο όγκο επισκεπτών που θα θελήσουν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους 2022"».

Η κα. Ζαχαράκη είπε, ακόμα, πως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση από την οποία θα προκύψουν 200.000 δικαιούχοι, όσοι ήταν σωρευτικά οι δικαιούχοι τα προηγούμενα δύο χρόνια. Κάθε δικαιούχος θα «κατεβάσει» στο κινητό του μια άυλη κάρτα με το ποσό της επιδότησης, το οποίο θα μπορεί να διατεθεί μόνο για δαπάνες διαμονής.

Απαντώντας σε παράπονα πως δεν διατίθενται δωμάτια για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού τον Αύγουστο, σε δημοφιλείς προορισμούς, η κ. Ζαχαράκη είπε πως έχει αυξηθεί η επιδότηση κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να βρουν δωμάτια και τον Αύγουστο σε προορισμούς που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών.

Η κα. Ζαχαράκη υπενθύμισε πως από χθες άρχισε η υποβολή αιτήσεων και για το επιδοτούμενο πρόγραμμα τουρισμού που αφορά συνταξιούχους.

Ποιους αφορά

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα).

Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το «Τουρισμός για Ολους 2022», δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα εισοδηματικά κριτήρια:

  • Εως 16.000 ευρώ ατομικό εισόδημα
  • Εως 28.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα
  • Εως 29.500 ευρώ οικογένεια με 1 παιδί
  • Εως 31.000 ευρώ οικογένεια με 2 παιδιά
  • Εως 33.000 ευρώ οικογένεια με 3 παιδιά
  • Εως 38.000 ευρώ για τους πολύτεκνους

Για μονογονεϊκές οικογένειες ισχύουν τα εξής:

  • Εως 17.500 ευρώ με 1 παιδί
  • Εως 19.000 ευρώ με 2 παιδιά
  • Εως 21.000 ευρώ με 3 παιδιά
  • Εως 26.000 ευρώ για τις πολύτεκνες

Να σημειωθεί ότι ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών, το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share