Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Power Pass 2: Χωρίς αίτηση στο gov.gr και ΑΦΜ - Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή (Video)

Ποιοι πληρώθηκαν πρώτοι χθες - Πότε θα δουν τα χρήματα οι υπόλοιποι

16 Ιουλίου 2022 08:16
Power Pass 2: Χωρίς αίτηση στο gov.gr και ΑΦΜ - Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πληρωμή του Power Pass ολοκληρώθηκε για 1,9 εκατ. δικαιούχους, ενώ τώρα αναμένουν πληρωμή για το Power Pass 2, αλλά και έγκριση όσοι δεν μπήκαν στην πρώτη πληρωμή.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί πολίτες περίμεναν μεγαλύτερα ποσά από αυτά που έλαβαν με το Power Pass. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει και μια δεύτερη πληρωμή για τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Για το Power Pass 2 δεν θα χρειαστεί αίτηση. Οι δικαιούχοι θα βγουν από τη λίστα όσων έκαναν αίτηση στο πρώτο Power Pass. Θα αφορά τους λογαριασμούς του Ιουνίου και όπως φαίνεται το ποσό θα είναι μικρότερο από το πρώτο Power Pass. Άλλωστε το πρώτο αφορούσε 5 μήνες. Ενώ το Power Pass 2 αφορά μόνο τον Ιούνιο.

Η νέα πληρωμή αναμένεται τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Γεγονός είναι πλέον οι πληρωμές του Power Pass, με τους δικαιούχους να βλέπουν από το απόγευμα της Παρασκευής τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Όσοι έλαβαν email με θέμα «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ POWERPASS» μπορούν τώρα να ελέγξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς πλέον οι πληρωμές γίνονται σταδιακά από όλες τις συστημικές τράπεζες - Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank.

Συνολικά οι δικαιούχοι πήραν 230 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ. Σχεδόν, 3 εκατ. αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο gov.gr για το power pass, ενώ όσοι έμειναν εκτός πληρωμής θα πρέπει να περιμένουν ενημέρωση με e mail.

Όσοι - μετά τον έλεγχο - αποδειχτούν δικαιούχοι, αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών. Όπως και να έχει, πάντως, ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει.

Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή του.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share