Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Power Pass: "Συναγερμός" στη ΔΕΗ για απάτες - Η έκτακτη ανακοίνωση

Η ενημέρωση μετά τα περιστατικά phising που καταγγέλθηκαν από πολίτες

14 Ιουλίου 2022 17:34
Power Pass:
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αφορμή περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης με «αλίευση» στοιχείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων (phishing), που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της ότι:

  • δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων του Power Pass,
  • δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

«Καλούμε τους πελάτες μας να ακολουθήσουν πιστά και προσεκτικά τις οδηγίες που προβλέπονται στη σελίδα → https://vouchers.gov.gr/powerpass», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Power Pass: 'Συναγερμός' στη ΔΕΗ για απάτες - Η έκτακτη ανακοίνωση

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά των δικαιούχων! Ποιοι θα δουν πρώτοι χρήματα στον λογαριασμό τους - «Τσουχτερά» πρόστιμα για ψευδή στοιχεία (Video)

Power pass: «Φωτιά» έχουν πάρει τα πληκτρολόγια από το πρωί καθώς οι δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος μπαίνουν στο https://vouchers.gov.gr/powerpass για να δουν τα χρήματα που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από αύριο.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η πληρωμή για το Power Pass -επίδομα ρεύματος- θα γίνει από αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου. Παράλληλα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022 μέσω του οποίου οι δικαιούχοι λαμβάνουν voucher ύψους 150 ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Ποιοι θα δουν πρώτοι χρήματα στον λογαριασμό τους

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σταδιακά. Πρώτα θα αρχίσουν οι πληρωμές σε όσους μετά τον έλεγχο των αιτήσεων τους δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα. Θα ακολουθήσουν αυτοί στους οποίους χρειάστηκε διασταύρωση στοιχείων ή εισοδημάτων.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά υπέβαλαν αιτήσεις σε σύνολο 4 εκατομμυρίων. Μετά την πρώτη διαλογή, κατά την οποία βγήκαν εκτός όσοι δεν πληρούσαν το εισοδηματικό κριτήριο των 45.000 ευρώ μετά από φόρους, οι διπλές και τριπλές αιτήσεις αλλά και όσοι δεν επιβαρύνθηκαν καθόλου από τη ρήτρα αναπροσαρμογής (υπάρχουν και τέτοιοι), εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση οι έγκυρες αιτήσεις αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια.

«Τσουχτερά» πρόστιμα για ψευδή στοιχεία

Όσοι επιχείρησαν να παραπλανήσουν το σύστημα, κινδυνεύουν να εντοπιστούν στον επόμενο γύρο διασταυρώσεων που θα «τρέξουν» τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Όσοι εντοπιστούν να έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία, θα κληθούν όχι μόνο να επιστρέψουν το ποσό το οποίο πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, αλλά το ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι διπλάσιο σε ύψος από εκείνο της επιστροφής που τους δόθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή χρημάτων καλύπτει το 60% της ρήτρας αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμούς οι οποίοι έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότηση και των εκπτώσεων από τους παρόχους.

Η επιστροφή αφορά αποκλειστικά την κύρια κατοικία και τη φοιτητική στέγη, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share