Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Power Pass: Τελεσίγραφο Κώστα Σκρέκα για την ημερομηνία των πληρωμών - «Στόχος να καταβληθούν σε μια δόση» (Video)

«Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα»

13 Ιουλίου 2022 12:40
Power Pass: Τελεσίγραφο Κώστα Σκρέκα για την ημερομηνία των πληρωμών - «Στόχος να καταβληθούν σε μια δόση» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Power Pass: Στη τελική ευθεία εισέρχονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στοιχείων σε 2,8 εκατ. αιτήσεις για την επιστροφή των χρημάτων από τις επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να υπολογιστεί το ακριβές ποσό της ενίσχυσης που θα καταβληθεί σε κάθε δικαιούχο. Παράλληλα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022 μέσω του οποίου οι δικαιούχοι λαμβάνουν voucher ύψους 150 ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Τα ποσά στους δικαιούχους για το Power Pass, θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς την Παρασκευή (15/07) όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μάλιστα τόνισε ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σταδιακά αλλά ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο. Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού, εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

Παράλληλα ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει «κλείσει» η στρόφιγγα, θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

Ο κ. Σκρέκας παρέθεσε και τις τέσσερις 4 παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο να «ξεμείνει» η χώρα μας από φυσικό αέριο:

  • Αυξάνεται λειτουργία λιγνιτικών εργοστασιων
  • Λειτουργία 5 εργοστασίων αερίου με ντιζελ εφόσον χρειαστεί
  • Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία
  • Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share