Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Τουρισμός για όλους: «Χαμόγελα» για 200.000 δικαιούχους - Πότε ανοίγει το σύστημα για τις αιτήσεις (video)

Ποιοι θα δουν έξτρα λεφτά στους λογαριασμούς τους φέτος το καλοκαίρι

3 Ιουλίου 2022 14:15
Τουρισμός για όλους: «Χαμόγελα» για 200.000 δικαιούχους - Πότε ανοίγει το σύστημα για τις αιτήσεις (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την τουριστική κίνηση και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Για τον πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μίλησε αρχικά η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου. Όπως είπε το άνοιγμα της πλατφόρμας ενδέχεται να γίνει εντός της εβδομάδας, οι αιτήσεις θα γίνουν ανεξαρτήτως ΑΦΜ και θα αφορά 200.000 δικαιούχους.

Δείτε επίσης: Power Pass: Ο πακτωλός αιτήσεων έφερε οριστική παράταση - Η νέα ημερομηνία λήξης (video)

Ερωτώμενη για την τουριστική κίνηση και εάν εκτιμά πως θα ξεπεράσει τα νούμερα του 2019, η κ. Γκερέκου επισήμανε πως το «άνοιγμα» και σε άλλες αγορές έχει βοηθήσει τη χώρα στο να ξεπερνά κάθε κρίση που προκύπτει.

«Αυτό που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές και τις 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ είναι μια τεράστια κατάκτηση για το φετινό καλοκαίρι» τόνισε και πρόσθεσε πως αναφορικά με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο είναι στα ίδια επίπεδα με το 2019 και 23% πάνω στα αεροδρόμια της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμιά μας.

«Δεν είναι μόνο οι αριθμοί, πρέπει να μας ενδιαφέρει το τουριστικό προϊόν και η ποιότητα όσο ποτέ άλλοτε» σημείωσε. Αναφορικά με το «Turkaegean» είπε πως ο πιο έγκριτος δρόμος είναι η νομική προσφυγή και «πως οφείλουμε να το αποκαταστήσουμε».

«Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό Τούρκων που κάνει διακοπές στα δικά μας νησιά. Αυτό και από μόνο του δείχνει πως όσο και πονηρά σχέδια να υπάρχουν πίσω από το σήμα αυτό, φαίνεται πως δεν περνάνε» προσέθεσε.

Τουρισμός για όλους: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια

Αιτήσεις άμεσα θα πρέπει να υποβάλουν και σήμερα ακόμη, αμέσως μόλις ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο gov.gr, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν Ιούλιο σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass», την οποία θα λάβουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους –αρκεί να είναι smartphone με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

· τα vouchers κατανέμονται σε 4 φάσεις, ανάλογα με τον μήνα που θέλει να ταξιδέψει κάποιος: Ιούλιος (1η Φάση) , Αύγουστος (2η Φάση), Σεπτέμβριος (3η φάση) ή Οκτώβριος (4η φάση)

· για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Εύβοια, τα ποσά επιδότησης ανέρχονται σε 150 ευρώ εκτός αν επιλέξουν να πάνε Αύγουστο (2η φάση) οπότε και δικαιούνται επιδότηση 100 ευρώ

όσοι επιλέξουν τη Σάμο, η επιδότηση είναι 300 ευρώ, εκτός από τον Αύγουστο που είναι 200

· δεν τίθεται κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο. Αρκεί κάποιος να ήταν φορολογούμενος στην Ελλάδα το 2020 και να έχει υποβάλει δήλωση Ε1 πέρυσι

· η επιδότηση δίδεται αποκλειστικά σε άυλη χρεωστική κάρτα, όχι σε ΙΒΑΝ

· εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, τοπικές μεταφορές (όχι αεροπλάνα ή επιχειρήσεις με έδρα σε άλλα μέρη της Ελλάδας κλπ)

· εξαργύρωση γίνεται μέσω κινητού, μόνο σε επιχειρήσεις με POS –όχι μετρητά.

· εξαργύρωση δεν μπορεί να γίνει σε POS επιχείρησης που δεν λειτουργεί σε περιοχή με συγκεκριμένο Ταχυδρομικό Κώδικα (ΤΚ 34004, 34005, 34010, 34012, 34200, 34300 για Βόρεια Εύβοια ή 83100, 83101, 83102,83103, 83104, 83200 για τη Σάμο)

· δεν θα μπορεί να γίνει εξαργύρωση αν το POS λειτουργεί σε άλλη περιοχή ή αν δεν έχει δηλωθεί ταχυδρομικός Κώδικας (ακόμα και αν η επιχείρηση λειτουργεί στις συγκεκριμένες περιοχές). Αν έχει δηλωθεί διαφορετικός ΤΚ μπορεί να δηλωθεί αλλαγή στην τράπεζα και στο τέλος κάθε εβδομάδας θα ανανεώνεται η λίστα των POS επιχειρήσεων που γίνονται δεκτά

· μόλις τελειώσει ο μήνας που έχει κάποιος επιλέξει για διακοπές , η κάρτα απενεργοποείται αυτόματα και τυχόν υπόλοιπα που δεν εξαργυρώθηκαν, μεταφέρονται σε δικαιούχους του επόμενου μηνός.

· αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από το gov.gr ή σε ΚΕΠ

· αιτήσεις για τον Ιούλιο ξεκινούν από σήμερα και τυπικά λήγουν 30 Ιουνίου –αν και αναμένεται ότι μπορεί να δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

· για Αύγουστο (Φάση 2) αιτήσεις θα γίνονται από Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

· για Σεπτέμβριο οι αιτήσεις ξεκινούν από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

· για Οκτώβριο αιτήσεις γίνονται από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

· επειδή δεν υπάρχει εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο, τα voucher θα διατεθούν σε όποιον προλάβει πριν εξαντληθούν, ασχέτως αν είναι πχ εργαζόμενος ή συνταξιούχος, ΑμΕΑ κλπ

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share