Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: «Βροχή» οι ενδιαφερόμενοι – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Τα ποσά της επιδότησης

1 Ιουλίου 2022 15:12
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: «Βροχή» οι ενδιαφερόμενοι – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διευκρινίσεις για το εάν θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων στο https://allazosyskevi.gov.gr/ για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και μετά τις 5 Ιουλίου έδωσε την Πέμπτη, 30 Ιουνίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο Συνέδριο του ΤΕΕ «Green Deal Greece 2022» με τίτλο: «Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό».

Δείτε επίσης: Άνοιξε η πλατφόρμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών - Πώς να αλλάξετε ψυγείο και κλιματιστικό

Ο προϋπολογισμός αφορά σε περίπου 200 χιλιάδες νοικοκυριά και σύμφωνα με τον τον κ. Σκρέκα, ήδη στην πλατφόρμα έχουν γίνει 550 χιλιάδες αιτήσεις και θα φτάσουν, κατ’ εκτίμηση τις 800 χιλιάδες έως τις 5 Ιουλίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, σημειώνοντας ότι η πρόθεση είναι να εξευρεθούν πρόσθετοι πόροι για τη συνέχιση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.
Με το Πρόγραμμα επιδοτούνται μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών:

  • Κλιματιστικά
  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Τα ποσά της επιδότησης

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά επιδότησης των ηλεκτρικών συσκευών κυμαίνονται από 135 ευρώ έως και 710 ευρώ, ενώ όσοι δεν επιλεγούν λόγω κριτηρίων θα παραμείνουν επιλαχόντες. Επίσης επισημαίνεται ότι θα επιδοτηθούν από 30% έως 50% τα νοικοκυριά με εισοδηματικά κριτήρια.

Πηγή: enikonomia.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share