Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πάνω από 40.000 εργαζόμενοι έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή myErgani app

Από 1η Ιουλίου η εφαρμογή - Ποιους αφορά

29 Ιουνίου 2022 16:23
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πάνω από 40.000 εργαζόμενοι έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή myErgani app
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την Παρασκευή 1η Ιουλίου σε όλες τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους, βρίσκεται στην τελική ευθεία και ήδη πάνω από 40.000 εργαζόμενοι έχουν «κατεβάσει» τη σχετική εφαρμογή στο κινητό τους.

Δείτε επίσης: Ψηφιακή κάρτα εργασίας - Μπαίνει στη ζωή μας από 1η Ιουλίου: Για «εργαλείο αντιμετώπισης της μαύρης εργασίας» μιλά ο Χατζηδάκης - Που θα εφαρμοστεί

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μέχρι χθες (28.6.2022) 40.368 εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το 1/3 αυτών που απασχολούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους την εφαρμογή myErgani app, στην οποία περιλαμβάνεται ως επέκταση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Η εφαρμογή διατίθεται για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και iOS.

Ακόμη, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ενημερωτικό του σημείωμα:

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή CardScanner app που συνδέεται στο παραγωγικό Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Πρόκειται για την εφαρμογή που έχει διατεθεί στις επιχειρήσεις, η οποία «διαβάζει» την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζομένου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία, κατά παρόμοιο τρόπο με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Χθες Τρίτη, 28 Ιουνίου, δόθηκε η δυνατότητα για δοκιμαστική χρήση της Ψηφιακής Κάρτας και ήδη πολλές επιχειρήσεις της πρώτης φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας (τράπεζες και σούπερ μάρκετ) «έτρεξαν» με επιτυχία δοκιμές. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης δόθηκε τόσο σε επιχειρήσεις που διέθεταν ήδη σύστημα ωρομέτρησης, το οποίο διασυνδέθηκε με το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», όσο και στις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν σύστημα ωρομέτρησης, οι οποίες αξιοποιούν την εφαρμογή CardScanner.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share