Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τουρισμός για όλους: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις ξεκίνησε

29 Ιουνίου 2022 09:21
Τουρισμός για όλους: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αιτήσεις άμεσα θα πρέπει να υποβάλουν και σήμερα ακόμη, αμέσως μόλις ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο gov.gr, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν Ιούλιο σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass», την οποία θα λάβουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους –αρκεί να είναι smartphone με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC.

Δείτε επίσης: Power Pass: Ο πακτωλός αιτήσεων έφερε οριστική παράταση - Η νέα ημερομηνία λήξης (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες:

· τα vouchers κατανέμονται σε 4 φάσεις, ανάλογα με τον μήνα που θέλει να ταξιδέψει κάποιος: Ιούλιος (1η Φάση) , Αύγουστος (2η Φάση), Σεπτέμβριος (3η φάση) ή Οκτώβριος (4η φάση)

· για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Εύβοια, τα ποσά επιδότησης ανέρχονται σε 150 ευρώ εκτός αν επιλέξουν να πάνε Αύγουστο (2η φάση) οπότε και δικαιούνται επιδότηση 100 ευρώ

τουρισμοσ-πλοιο
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

· όσοι επιλέξουν τη Σάμο, η επιδότηση είναι 300 ευρώ, εκτός από τον Αύγουστο που είναι 200

· δεν τίθεται κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο. Αρκεί κάποιος να ήταν φορολογούμενος στην Ελλάδα το 2020 και να έχει υποβάλει δήλωση Ε1 πέρυσι

· η επιδότηση δίδεται αποκλειστικά σε άυλη χρεωστική κάρτα, όχι σε ΙΒΑΝ

· εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, τοπικές μεταφορές (όχι αεροπλάνα ή επιχειρήσεις με έδρα σε άλλα μέρη της Ελλάδας κλπ)

· εξαργύρωση γίνεται μέσω κινητού, μόνο σε επιχειρήσεις με POS –όχι μετρητά.

· εξαργύρωση δεν μπορεί να γίνει σε POS επιχείρησης που δεν λειτουργεί σε περιοχή με συγκεκριμένο Ταχυδρομικό Κώδικα (ΤΚ 34004, 34005, 34010, 34012, 34200, 34300 για Βόρεια Εύβοια ή 83100, 83101, 83102,83103, 83104, 83200 για τη Σάμο)

· δεν θα μπορεί να γίνει εξαργύρωση αν το POS λειτουργεί σε άλλη περιοχή ή αν δεν έχει δηλωθεί ταχυδρομικός Κώδικας (ακόμα και αν η επιχείρηση λειτουργεί στις συγκεκριμένες περιοχές). Αν έχει δηλωθεί διαφορετικός ΤΚ μπορεί να δηλωθεί αλλαγή στην τράπεζα και στο τέλος κάθε εβδομάδας θα ανανεώνεται η λίστα των POS επιχειρήσεων που γίνονται δεκτά

· μόλις τελειώσει ο μήνας που έχει κάποιος επιλέξει για διακοπές , η κάρτα απενεργοποείται αυτόματα και τυχόν υπόλοιπα που δεν εξαργυρώθηκαν, μεταφέρονται σε δικαιούχους του επόμενου μηνός.

· αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από το gov.gr ή σε ΚΕΠ

· αιτήσεις για τον Ιούλιο ξεκινούν από σήμερα και τυπικά λήγουν 30 Ιουνίου –αν και αναμένεται ότι μπορεί να δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

· για Αύγουστο (Φάση 2) αιτήσεις θα γίνονται από Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

· για Σεπτέμβριο οι αιτήσεις ξεκινούν από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

· για Οκτώβριο αιτήσεις γίνονται από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

· επειδή δεν υπάρχει εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο, τα voucher θα διατεθούν σε όποιον προλάβει πριν εξαντληθούν, ασχέτως αν είναι πχ εργαζόμενος ή συνταξιούχος, ΑμΕΑ κλπ

Εξαιρέσεις

· Αποκλείονται από την επιδότηση όσοι έχουν κύρια κατοικία στις επιλέξιμες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, όπως αυτή προκύπτει από την περσινή δήλωση εισοδήματος 2020 (Έντυπο Ε1 της ΑΑΔΕ) δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ή να θεωρηθούν ωφελούμενοι, για προορισμό την περιοχή της κύριας κατοικίας τους.

· Αν δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020, δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης από τον δικαιούχο.

· Δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι δεν διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Απαιτείται και αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθεί για ανέπαφες πληρωμές (ΠΡΟΣΟΧΗ: με δυνατότητα NFC)

τουρισμοσ-πλοιο
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

· Απαγορεύεται να κάνουν αίτηση όσοι έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ, του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022, της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή άλλης συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Κάθε δικαιούχος δηλώνει ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Δεν είναι επιλέξιμες επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν αποκλειστικά τερματικές συσκευές συναλλαγών (POS) που ανήκουν στην κατηγορία των Web/Virtual Pos.

Μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής North Evia-Samos Pass, οι δικαιούχοι μπορούν να επαληθεύουν, με αναζήτηση βάσει του ΑΦΜ της επιχείρησης, εφ’ όσον το γνωρίζουν, τη δυνατότητα χρήσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η εφαρμογή επιστρέφει την πληροφορία σχετικά με την συμμετοχή ή μη της συγκεκριμένης επιχείρησης στη δράση.

Συνεπώς ο έλεγχος ή η σχετική ερώτηση στο κατάστημα επιβάλλονται να γίνουν ΠΡΙΝ την κατανάλωση και την πληρωμή.

Ο αριθμός άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών ανά επιλέξιμη περιοχή και ανά Φάση καθορίζεται ως εξής:

Φάση 1: Βόρεια Εύβοια 8000/Σάμος 4000

Φάση 2: Βόρεια Εύβοια 4050/Σάμος 2025

Φάση 3: Βόρεια Εύβοια 7300/Σάμος 3650

Φάση 4: Βόρεια Εύβοια 2000/Σάμος 1000

Σύνολο: Βόρεια Εύβοια 21.350/Σάμος 10.675

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share