Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

600 ευρώ στα ΑΤΜ: Η είδηση που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σ' όλους τους Έλληνες!

Σας αφορά!

23 Ιουνίου 2022 12:53
600 ευρώ στα ΑΤΜ: Η είδηση που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σ' όλους τους Έλληνες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοσμοσυρροή για τις αιτήσεις Power Pass. Τι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε τα χρήματα στα ΑΤΜ γρήγορα.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία για τις αιτήσεις του Power Pass στο vouchers.gov.gr/powerpass, καθώς έχουν ανοίξει επιπλέον ΑΦΜ.

Μέχρι το Σάββατο αναμένεται να έχουν ανοίξει όλα τα ΑΦΜ για το Power pass, ενώ η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Αμέσως μετά, στις αρχές Ιουλίου, έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει η πίστωση της επιστροφής χρημάτων από 18 έως 600 ευρώ στους δικαιούχους.

Πού και πώς κάνετε αίτηση για Power Pass

Αρχικά πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, πατώντας ΕΔΩ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet:

600 ευρώ στα ΑΤΜ: Η είδηση που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σ' όλους τους Έλληνες!

Σημειώνεται ότι το Power Pass καλύπτει μόνο τους μήνες Ιανουάριο-Μάιο 2022, οπότε προσφέρει μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος. Oι καταναλωτές καλό είναι να αναζητούν φθηνότερο ρεύμα συγκρίνοντας τις τιμές από διάφορους παρόχους, οι οποίοι κάνουν σημαντικές προσφορές αυτή την περίοδο. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν στοχευμένες ιστοσελίδες, όπως το allazorevma.gr, που συγκρίνει τα τιμολόγια όλων των παρόχων, ώστε σε λίγα λεπτά να βρείτε την πιο οικονομική λύση.

Βεβαιώνετε ή επικαιροποιείτε τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Διορθώνετε τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία.

Γράφετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN).

Πιστοποιείτε την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιείτε την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτά θα διαβιβαστούν απευθείας από τους παρόχους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για επίδομα ρεύματος

Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, εισόδημα που θα προκύψει μετά από αφαίρεση των φόρων.

Τα σημαντικά κριτήρια για Power Pass

Power Pass δικαιούνται οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share