Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Κλείδωσε» το «Fuel Pass»: Νέο πακέτο μέτρων! Μεγαλύτερη επιδότηση στα καύσιμα - Αυξάνονται οι δικαιούχοι (Video)

Στα μέσα της εβδομάδα οι ανακοινώσεις

19 Ιουνίου 2022 09:52
«Κλείδωσε» το «Fuel Pass»: Νέο πακέτο μέτρων! Μεγαλύτερη επιδότηση στα καύσιμα - Αυξάνονται οι δικαιούχοι (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Nέα «πυροσβεστικά» μέτρα για τη «φωτιά» της ακρίβειας ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το Fuel Pass, η επιδότηση δηλαδή στα καύσιμα που θα αφορά του μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Παράλληλα, χωρίς δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που θα παρέχει επιδοτήσεις από 30% έως 50% για αγορά καινούργιων.

Οι νέες παρεμβάσεις που εξετάζονται προβλέπουν παράταση του μέτρου της επιδότησης στη βενζίνη με αύξηση ποσού και του αριθμού των δικαιούχων του fuel pass, επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης στην αντλία με αναπροσαρμογή του ύψους της.

Ειδικότερα, αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων για το Fuel Pass καθώς διευρύνεται η κλίμακα για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (από 30.000 σε 45.000 ευρώ).

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

– Επέκταση και διεύρυνση του fuel pass. Το επίδομα καυσίμων θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα ακόμη δίμηνο, ενώ θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η βεντάλια των δικαιούχων.

Σχεδιάζεται αύξηση της επιδότησης των 30-50 ευρώ με έμφαση στα νησιά αλλά και του εισοδηματικού κριτηρίου προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότεροι καταναλωτές.

Το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ (δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα) εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους, που ισχύει για την επιδότηση ρεύματος με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στα μέσα της άλλης εβδομάδας να κλειδώνουν τις τελικές επιλογές.

Στο τραπέζι -σύμφωνα με το Mega- έχει πέσει και η πρόταση για επιδότηση της τιμής της βενζίνης απευθείας στην αντλία αλλά έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.

Ο πρώτος γύρος του fuel pass έδειξε ότι πάνω από 8 στους 10 δικαιούχους γύρισαν την πλάτη στην ψηφιακή κάρτα βενζίνης και στο μπόνους των 5 ευρώ και επέλεξαν την καταβολή της επιδότησης των 30 – 50 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καλύψουν πιθανόν άλλες ανάγκες πέραν των καυσίμων.

– Παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης. Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα διατηρηθεί και μετά τον Ιούνιο και θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ.

Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share