Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να τις υποβάλουν πριν από τις 14 Ιουνίου και γιατί

Σας αφορά!

8 Ιουνίου 2022 12:03
Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να τις υποβάλουν πριν από τις 14 Ιουνίου και γιατί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν από τις 14 Ιουνίου 2022 θα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους για το φορολογικό έτος 2021 αρκετοί πολίτες.

Αυτό αφορά:

Τους φορολογούμενους που υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση 2022 και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, τους γονείς που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν σε άλλη πόλη, αλλά τους φορολογούμενους που έχουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας και καταβάλουν ενοίκιο για την φοιτητική κατοικία.

Και αυτό επειδή η υποβολή της δήλωσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, δηλαδή πριν από τις 14 Ιουνίου για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση της αναδρομικής επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος από 18 ευρώ έως 600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αυτή αφορά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 31 Μαΐου 2022.

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να τις υποβάλουν πριν από τις 14 Ιουνίου και γιατί

Για αυτούς θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων που αποκτήθηκε το 2021 και δηλώθηκε φέτος.

Αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος έως 600 ευρώ για φοιτητική κατοικία.

Για να χορηγηθεί η αναδρομική επιδότηση έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει:

Να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση πριν το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ (power pass).

Nα έχουν συμπληρώσει στον έντυπο Ε1 τον πίνακα 6 που αφορά το ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας αλλά και τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας.

Nα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη για την επιδότηση της φοιτητικής κατοικίας

Να δηλώσουν τα στοιχεία για τη δική τους κύρια κατοικία.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share