Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Νέο κύμα ακρίβειας: Στα ύψη οι τιμές βασικών προϊόντων κατανάλωσης

Τα νοικοκυριά αλλάζουν συνήθειες

30 Μαΐου 2022 20:55
Νέο κύμα ακρίβειας: Στα ύψη οι τιμές βασικών προϊόντων κατανάλωσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα ύψη έχουν ανέβει οι τιμές βασικών προϊόντων κατανάλωσης, με τα νοικοκυριά να αλλάζουν συνήθειες για να τα βγάλουν πέρα με το κύμα της ακρίβειας.

Μάλιστα, όλο και πιο συχνά, παρατηρείται από τους καταναλωτές να πηγαίνουν στους πάγκους και να ζητάνε ντομάτες και πατάτες σε τεμάχια, δηλαδή δύο ή τρία τεμάχια για να μην αγοράσουν τα οπωροκηπευτικά σε κιλό.

Έμποροι και παραγωγοί από την πλευρά τους καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά καθώς το κόστος παραγωγής είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιοι θα δουλέψουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ποιοι όχι.

Πολιτική κόντρα… για την ακρίβεια

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το Περιστέρι όπου βρέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Αυτή η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφική και στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στηρίζοντας μία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική δύναμη».

Η ΝΔ κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να απαντήσει γιατί ψήφισε παρών στην φορολόγηση του 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

«Αν η επιλογή του “παρών”, δεν είναι ο ορισμός της τακτικής του Πόντιου Πιλάτου, τότε τι είναι; Ο κ. Ανδρουλάκης αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share