Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Άπιαστο όνειρο οι διακοπές πλέον: Μέχρι και τις 3.500 ευρώ για μία οικογένεια μπορεί να φτάσει το «μαλλί»!

Οι «απαγορευτικοί», οικονομικά, προορισμοί

23 Μαΐου 2022 16:10
Άπιαστο όνειρο οι διακοπές πλέον: Μέχρι και τις 3.500 ευρώ για μία οικογένεια μπορεί να φτάσει το «μαλλί»!
Πηγή φωτογραφίας: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αυξήσεις των τιμών τόσο στις μετακινήσεις, όσο και στη διαμονή, καθιστούν ορισμένους προορισμούς «απαγορευτικούς».

Δείτε επίσης: Προβληματισμός στο Μαξίμου - Μητσοτάκης: Σκέφτεται να δημιουργήσει θέση υφυπουργού για την ακρίβεια - «Σύννεφα» ανασχηματισμού στην κυβέρνηση

Σύμφωνα λοιπόν με τους επαγγελματίες του τουρισμού, μία τετραμελής οικογένεια για να περάσει πέντε ημέρες διακοπών τον μήνα Ιούνιο, ενδεικτικά σε Κρήτη, Νάξο, Κεφαλονιά θα χρειαστεί να ξοδέψει κατά μέσο όρο τα εξής χρήματα:

Κρήτη

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 413 ευρώ (με όχημα)

Διαμονή: από 180 ευρώ το έως 350 ευρώ το βράδυ

Φαγητό: 170 ευρώ την ημέρα

Μετακινήσεις: 170- 210 ευρώ

Σύνολο: μέγιστο ποσό - 3.223 ευρώ, 805,75 ευρώ το άτομο

Νάξος

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 570 ευρώ (με όχημα)

Διαμονή: από 150 ευρώ έως 400 ευρώ το βράδυ

Φαγητό: 130 ευρώ την ημέρα

Μετακινήσεις: 180- 220 ευρώ

Σύνολο: μέγιστο ποσό - 3440 ευρώ, 860 ευρώ το άτομο

Κεφαλονιά

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 195 ευρώ (με όχημα)

Διαμονή: από 100 έως 300 ευρώ το βράδυ

Φαγητό: 150 ευρώ

Μετακινήσεις: 150- 200 ευρώ

Σύνολο: μέγιστο ποσό - 2645 ευρώ, 662 ευρώ το άτομο

Σημειώνεται ότι οι τιμές οι οποίες αφορούν το μήνα Ιούνιο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς και τον Αύγουστο οι διπλασιάζονται. Αποτέλεσμα αυτού, σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια οι οικογένειες προσπαθούν να βρουν διαθεσιμότητα τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, πλέον οι περισσότερες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές στα χωριά τους.

«Ποιες διακοπές, δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα; Έχω δυο παιδιά. Παρότι δουλεύω και εγώ και η γυναίκα μου, δεν θα πάμε διακοπές. Έχουμε να ξεχρεώσουμε τους λογαριασμούς για το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε στο χωριό το οποίο βέβαια είναι βόρεια και με τη βενζίνη που σήμερα έχει φτάσει στα 2.30 ευρώ το λίτρο, η μετακίνηση μας θα έχει μεγάλο κόστος, το μόνο θετικό είναι ότι θα γλιτώσουμε την διαμονή καθώς έχουμε σπίτι», ανάφερε στα dnews, ο κ Τσιμπλής.

Επιδόματα διακοπών

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» που χρησιμοποιεί ως βάση το «Freedom Pass» θα χορηγηθούν voucher διακοπών σε 200.000 δικαιούχους. Συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού μέσα από το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που αφορά περί τους 200.000 δικαιούχους που θα λάβουν το voucher των 150 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν για διακοπές τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και τη Σάμο, θα λάβουν οικονομική ενίσχυση έως 300 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share