Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οικονόμου: «Εκπτώσεις στο ρεύμα για όλους» - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιστροφές (video)

Όσα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

11 Μαΐου 2022 11:47
Οικονόμου: «Εκπτώσεις στο ρεύμα για όλους» - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιστροφές (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τις τιμές στα καύσιμα αλλά και τα επεισόδια στο ΑΠΘ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Ενέργειας: 591,45 εκατ. ευρώ τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας (video)

«Δεν είναι εύκολο κάθε φορά που "ξεφεύγει" κάτι, να παρεμβαίνεις και να δίνεις ακόμα περισσότερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, πρέπει να το πούμε στον κόσμο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Οικονόμου, πρόσθεσε ότι στην παρούσα συγκυρία, κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα που θα είναι το «ταβάνι» στις ανατιμήσεις και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέτει όποιες νέες δυνατότητες υπάρξουν για να είναι όσο το δυνατό μικρότερο το αποτύπωμα στους πολίτες.

«Ό,τι δημοσιονομικός χώρος υπήρξε μέχρι τώρα και ό,τι καινούριες δυνατότητες η κυβέρνηση βρίσκει, τις διαθέτει έτσι ώστε όλο αυτό που περνάμε να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τις επιστροφές στο ρεύμα

Για το ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφερε ότι εντός του Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα έως 600 ευρώ επιστροφή, ενώ το εισοδηματικό κριτήριο των 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα είναι μια πολύ μεγάλη περίμετρος.

«Όλες οι κατοικίες για το Μάιο και τον Ιούνιο θα έχουνε εκπτώσεις. Όλες οι κατοικίες. Και από τον Ιούλιο και μετά, όλες οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση το μηχανισμό που έχουμε εισαγάγει και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και που έχει μεγάλο χρονικό ορίζοντα, θα δουν μειωμένες αυξήσεις, σε ποσοστό από 70% έως 90%. Προσοχή! Ούτε είπαμε, ούτε λέμε ότι θα είναι οι λογαριασμοί όπως ήταν πριν την κρίση».

Για τις διακοπές ρεύματος, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε ο κόσμος να μπορεί να ανταποκριθεί.

Πώς θα υπολογιστεί το τελικό ποσό των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας

Για την παρακράτηση στο 90% των υπερκερδών των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι τα 591 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η ΡΑΕ δεν είναι το τελικό ποσό, αλλά θα αφαιρεθεί ένα ακόμα νούμερο, αυτό που δίνουν μέσω των σταθερών τιμολογίων οι πάροχοι στους καταναλωτές. Αφού γίνουν οι υπολογισμοί αυτοί, στο ποσό που θα προκύψει θα μπει έκτακτο τέλος 90%.

Δεν απέκλεισε να υπολογιστούν τα κέρδη των εταιριών και για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, λέγοντας ότι η ΡΑΕ θα σταθμίσει το θέμα.

Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ο κ. Οικονόμου διεμήνυσε για το θέμα των επεισοδίων το ΑΠΘ, ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστεί, ούτε πολιτικά, ούτε στην πράξη με τα απομεινάρια του παρελθόντος που επιδιώκουν να μείνει πίσω η χώρα.

Χαρακτήρισε θλιβερή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είπε πως για την κυβέρνηση δεν μπορεί σε κανένα επίπεδο, οι νόμοι των συμμοριών, να έχουν κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share