Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σκάνε τα ευχάριστα για χιλιάδες ανέργους: ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 10.000 άτομα!

Το νέο πρόγραμμα θα είναι 100% επιδοτούμενο από τον Οργανισμό

9 Μαΐου 2022 11:40
Σκάνε τα ευχάριστα για χιλιάδες ανέργους: ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 10.000 άτομα!
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρχεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη, ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων έως 29 ετών.

Το νέο πρόγραμμα θα είναι 100% επιδοτούμενο από τον Οργανισμό και με αποζημίωση διαρκείας 7 μηνών ίση για κάθε μήνα με τον κατώτατο μισθό για τους ωφελούμενους.

Δείτε επίσης: «SOS» από τον ΟΑΕΔ: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα εργασίας 5.000 ανέργων

Ο στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών και προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ (με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και την αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

οαεδ-προγραμμα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ωφελούμενοι είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

Στους συμμετέχοντες καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπρόσθετα καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, για το χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μεικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.

Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια οι εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης. Τέλος, η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ & ΟΑΕΔ: Τι θα καταβληθεί έως τις 13 Μαΐου

Συνολικά 67,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 57.750 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 9-13 Μαΐου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ. Επίσης, μπόνους 203,5 ευρώ το μήνα σε επιδοτούμενους ανέργους, 300 ευρώ εφάπαξ ποσό σε μακροχρόνια ανέργους και κόψιμο επιδόματος ανεργίας για δύο χρόνια προβλέπουν οι νέες παρεμβάσεις του νέου ΟΑΕΔ που θα λέγεται ΔΥΠΑ και θα ισχύσουν.

οαεδ-προγραμμα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν 17,5 εκατ. ευρώ σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές: (57.000 δικαιούχοι, 38,5 εκατ. ευρώ):

  • 15 εκατ. ευρώ σε 38.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 12.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • καταβολή 1,5 εκατ. ευρώ σε 3.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
  • 2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 4.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής! Αντίστροφη μέτρηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Από την Τετάρτη 25 Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου. Παράλληλα, ξεκινά η έκδοση συντάξεων fast track και «συντάξεων εμπιστοσύνης».

Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη, 25 Μαΐου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9. Στις 26/05 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ θα πληρωθούν την Παρασκευή 27/05.

Τέλος οι συνταξιούχοι των Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα πληρωθούν τη Δευτέρα 30/05, με την κατάθεση να έχει γίνει από το απόγευμα της Παρασκευής.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share