Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκάνε τα ευχάριστα για τους πολύτεκνους - Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα... σκαριά ειδικό τιμολόγιο για χιλιάδες δικαιούχους

«Με τη νέα υπουργική απόφαση θα καλύπτουμε νοικοκυριά που βρίσκονται σε απόλυτη δυσχέρεια»

7 Μαΐου 2022 16:51
Σκάνε τα ευχάριστα για τους πολύτεκνους - Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα... σκαριά ειδικό τιμολόγιο για χιλιάδες δικαιούχους
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχέδιο για ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τους πολύτεκνους μελετά η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθούν οικογένειες και ιδιαίτερα όσες δεν περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο όπως αποκάλυψε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα νέα μέτρα για την επιδότηση των αυξήσεων των λογαριασμών ρεύματος, ανέφερε ότι στο πλάνο της κυβέρνησης είναι η στήριξη και των πολύτεκνων οικογενειών.

Διαβάστε επίσης: Εξειδίκευση μέτρων - Στα 3,2 δισ. το κόστος των παρεμβάσεων

«Με τη νέα υπουργική απόφαση θα καλύπτουμε νοικοκυριά που βρίσκονται σε απόλυτη δυσχέρεια. Επανασυνδέεται το ρεύμα, καλύπτεται το τέλος επανασύνδεσης και ένα ποσό μέχρι 6.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολύ λιγότερες διακοπές ρεύματος από το 2017 και το 2018 που δεν υπήρχε ενεργειακή κρίση».

Λογαριασμοί ρεύματος: Πότε και πώς θα δοθούν τα αναδρομικά έως 600 ευρώ - Επιστρέφεται το 60% των αυξήσεων

Τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές θα λάβουν πίσω πολλά από τα χρήματα που είδαν να αυξάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι οι πολίτες θα πάρουν πίσω το 60% της αύξησης του λογαριασμού ενέργειας τον Ιούνιο.

«Τον μήνα Ιούνιο, επιδοτείται το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν χρεωθεί οι καταναλωτές, και έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Όπως εξήγησε, το μέτρο της επιστροφής «αφορά οικιακούς καταναλωτές για χρεώσεις της κύριας κατοικίας τους, οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος».

λογαριασμοι-ρευμα
ΓΙΑΝΗΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα επιστραφεί το 60% των αυξήσεων

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η επιδότηση θα δίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του ατόμου που την παίρνει. Το ποσοστό επιδότησης αφορά άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα την πάρει το 95% των νοικοκυριών. Το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης θα είναι 600 ευρώ ανά άτομο.

Υπολογίζεται ότι για τις καταναλώσεις αυτής της περιόδου, οι οικιακοί καταναλωτές – για την πρώτη κατοικία τους – έχουν επιδοτηθεί με 755 εκατ. ευρώ, ενώ οι ίδιοι έχουν επωμιστεί επιπλέον κόστος 464 εκατ. ευρώ. «Συνεπώς, το κόστος της νέας παρέμβασης, με την απευθείας επιστροφή ποσού στους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, υπολογίζεται στα 280 εκατ. ευρώ. Αυτό το κόστος θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό» είπε καταλήγοντας ο υπουργός Οικονομικών.

Από 18 έως 600 ευρώ τα αναδρομικά -Τον Ιούνιο η πλατφόρμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι για την επιστροφή των χρημάτων μετράει η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και όχι η ημερομηνία κατανάλωσης

"Η επιστροφή χρημάτων δίνεται σε όσους είχαν συνολική αύξηση ρεύματος στο 6μηνο πάνω από 30 ευρώ. Το ελάχιστο ποσό επιστροφής είναι 18 ευρώ και το μέγιστο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 600 ευρώ"

«Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης θα είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος στη σχετική πλατφόρμα που θα γίνει για το σκοπό και αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Ιουνίου» σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share