Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πάνω από 110 εκατ. ευρώ χαμένα: «Κόκκινος» συναγερμός στα Jumbo!

Σε επιφυλακή άπαντες στη γνωστή αλυσίδα

4 Μαΐου 2022 13:56
Πάνω από 110 εκατ. ευρώ χαμένα: «Κόκκινος» συναγερμός στα Jumbo!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικρατεί τον τελευταίο καιρό για τα Jumbo, τα οποία μπορεί να είναι σε μια ευνοϊκή θέση, αλλά βρίσκονται σε επιφυλακή για μια ενδεχόμενη μεγάλη απώλεια, λόγω συμμετοχής στο Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, χαμηλές πιθανότητες για ένταξη της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στο δείκτη MSCI Greece Standard, διατηρεί η Morgan Stanley, όπως και για τη διαγραφή της Jumbo, προς το εξαμηνιαίο rebalancing το Μάιο.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο και όπως επισημαίνει το insider.gr, η μετοχή της Εθνικής αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης του MSCI Greece και η κεφαλαιοποίησή της είναι κοντά στον τρέχον κατώτατο όριο για το βασικό δείκτη. Ωστόσο, σε τρέχουσες τιμές, η ένταξή της εξαρτάται από τη διαγραφή του τίτλου της Jumbo.

Τι συμβαίνει με τη μετοχή των Jumbo και ποιες οι απώλειες σε περίπτωση διαγραφής

Αυτό, όπως εξηγεί η Morgan Stanley συμβαίνει εξαιτίας του μέγιστου αριθμού εταιρειών που δύναται να αποτελούν μέρος του δείκτη - επί του παρόντος 6, που είναι ήδη ο αριθμός των μετοχών του δείκτη. Επιπλέον, όπως σημειώνει το free float market cap είναι πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο. Εάν προστεθεί λοιπόν, ο αμερικανικός οίκος, θα περίμενε εισροές από τα passive funds ύψους 148 εκατ. δολαρίων ή κάλυψη 10 ημερών (ημέρες συναλλαγών βάσει των μέσων συναλλαγών).

Jumbo χαμένα χρήματα

Για τη μετοχή της Jumbo, που έχει να αντιμετωπίσει και τις εργασιακές απαιτήσεις του Απόστολου Βακάκη, η Morgan Stanley θέτει επίσης χαμηλές πιθανότητες ως προς τη διαγραφή της από το δείκτη. Η πλήρης κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται επί του παρόντος κοντά στο ελάχιστο επίπεδο για να επαναταξινομηθεί ως μικρής κεφαλαιοποίησης για την αναπροσαρμογή του δείκτη το Μάιο. Εάν διαγραφεί, η αμερικανικός οίκος, υπολογίζει σε εκροές ύψους 118 εκατ. δολαρίων ή αντίκτυπο στις συναλλαγές 30 ημερών για την κάλυψη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share