Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται ανά ταμείο - Όλες οι ημερομηνίες

Οικονομική ανάσα

4 Μαΐου 2022 08:45
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται ανά ταμείο - Όλες οι ημερομηνίες
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καθυστερεί» η επόμενη πληρωμή των συντάξεων προς τους δικαιούχους αφού μεσολαβεί περισσότερο από ένας μήνας από τις πληρωμές των συντάξεων Μαΐου. Παράλληλα, διαβάστε εδώ πως θα πάρετε σύνταξη ακόμα πιο νωρίς και πώς θα κερδίσετε έξι μήνες.

Ειδικότερα, η καταβολή των συντάξεων Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συντάξεις του ΕΦΚΑ αναμένεται να πληρωθούν ως εξής:

  • Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9
  • Πέμπτη 26 Μαΐου 2022,για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8

Ημερομηνίες πληρωμών συντάξεων Ιουνίου
Photo Credits: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουνίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

  • Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 θα καταβληθούν οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ
  • Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 θα καταβληθούν οι συντάξεις από τον ΟΓΑ
  • Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 θα καταβληθούν οι συντάξεις από το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)
  • Τη Δευτέρα 30 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις από το ΝΑΤ
  • Οι συντάξεις του Δημοσίου αναμένεται να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και οι συντάξεις των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

Συντάξεις: Πώς θα εκδίδονται fast track - Το σχέδιο του υπουργείου Εγρασίας

Βραχνάς για πολλούς πολίτες αλλά και για το κράτος είναι οι εκκρεμείς συντάξεις. Μετά και την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, έγινε σαφές ότι στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων. Παράλληλα, τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα πιστωθεί τελικά στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση - Δώρο Πάσχα, που ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έχει «σκύψει» πάνω από εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως 31/3/2022 και το σχέδιο θέλει έως το τέλος Ιουνίου να έχουν εκδοθεί 75.000 κύριες συντάξεις.

Πρόκειται για «συντάξεις εμπιστοσύνης», δηλαδή το κράτος θα καταβάλει τη σύνταξη με τα στοιχεία που παρέχουν οι ασφαλισμένοι και σε δεύτερο χρόνο θα κάνει τη διασταύρωση.

Οι συντάξεις εμπιστοσύνης αφορούν ασφαλισμένους μόνο με ηλεκτρονικά στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στον e-ΕΦΚΑ και τα στοιχεία που προσκομίζει ο ίδιος ο ασφαλισμένος με υπεύθυνη δήλωση.

Δεκτές γίνονται οι δηλώσεις χωρίς παραστατικά, χωρίς διασταύρωση ή έλεγχο των στοιχείων, τα οποία θα ελέγχονται εκ των υστέρων. Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων από τον ασφαλισμένο, θα έχει ποινικές ευθύνες και επιστροφή αναδρομικών.

Όσον αφορά τις fast track συντάξεις, αφορά αιτήσεις που υποβλήθηκαν από 1/4/2022 και η έκδοση της σύνταξης θα γίνεται σε τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Αν δεν εκδοθεί άμεσα μέσα σε 3 μήνες, ο ασφαλισμένος θα προσκομίζει με υπεύθυνη δήλωση επιπλέον στοιχεία και παραστατικά.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share