Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν αίτηση σήμερα (28/4) - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (video)

Η επιδότηση καυσίμων κυμαίνεται από 40 - 55 ευρώ

28 Απριλίου 2022 10:04
Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν αίτηση σήμερα (28/4) - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (video)
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Fuel Pass: Με τους πολίτες των οποίων τα ΑΦΜ λήγουν σε 6 και 7 συνεχίζεται σήμερα η υποδοχή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων, η οποία κυμαίνεται από 40 - 55 ευρώ.

Δείτε επίσης: «SOS» από τον ΟΑΕΔ: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα εργασίας 5.000 ανέργων

Υπενθυμίζεται ότι έως και 30 Απριλίου Σάββατο η πλατφόρμα ανοίγει τμηματικά για όλους τους δικαιούχους πολίτες με βάση το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, και από την 1η Μαΐου οι αιτήσεις -και για την επιδότηση Απριλίου- θα μπορούν να κατατίθενται ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Το ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση ανά ημέρα θα ανακοινώνεται καθημερινά.

Για πρόσβαση και αίτηση στην πλατφόρμα πατήστε εδώ https://vouchers.gov.gr/

Σημειώνεται ότι αιτήσεις εκτός χρονοδιαγράμματος μπορούν να γίνονται και στα ΚΕΠ.

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αίτησή τους έχουν την δυνατότητα καθημερινά μέχρι και τις 17:00 να καλούν για ερωτήματα ή διευκρινίσεις στο τηλέφωνο: 215 560 5150.

Fuel Pass: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

  • Τι είναι το Fuel Pass;

Το Fuel Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης.

  • Η ενίσχυση αφορά μόνο Ι.Χ. οχήματα;

Ναι, η δράση αφορά μόνο οχήματα ιδιωτικής χρήσης.

  • Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, με σκοπό τη συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσικλέτα- μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα και μοτοσικλέτα- μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

  • Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι πληροί τα κριτήρια με την κοινή φορολογική του δήλωση, δικαιούνται και οι δύο την ενίσχυση σε περίπτωση κατοχής δύο ξεχωριστών οχημάτων από τον καθένα εξ αυτών;

Ναι, το κάθε μέλος θα πρέπει να κάνει χωριστή αίτηση και να αναφέρει το δικό του όχημα στην αίτησή του. Το μέλος που κάνει το αίτημα θα πρέπει να έχει την ιδιοκτησία ή την συνιδιοκτησία του οχήματος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share