Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βρήκε τη λύση το "σαΐνι": Ο Άρης Πορτοσάλτε προτείνει από μια ώρα διακοπή ρεύματος για οικονομία!

Μάλιστα!

28 Μαρτίου 2022 13:11
Βρήκε τη λύση το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφού με τους σταυρούς και τα κεριά δεν είδαν προκοπή ο Άρης Πορτοσάλτε είχε νέα αναλαμπή για το πώς θα μειωθεί το κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Αυτό που πρότεινε ο Άρης ήταν τον επιμερισμό της διακοπής ρεύματος ως μέτρο για την ανάσχεση της ακρίβειας. Το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα που θα ελέγξουν την αισχροκέρδεια και θα αναχαιτίσουν τις τιμές που έχουν ξεφύγει ούτε που περνάει από το μυαλό του. Το μάρμαρο πρέπει για άλλη μια φορά να το πληρώσει ο λαός που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από την ανικανότητα της κυβέρνησης.

«Εάν επιμεριζόμασταν από μία ώρα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θα ήταν το ίδιο κόστος»

Διπλασιάζεται η επιδότηση για το ρεύμα τον Απρίλιο: Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι (video)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε σήμερα (26/3), μιλώντας στο Open, την απόφαση της κυβέρνησης να διπλασιάσει την επιδότηση της ενέργειας για τον μήνα Απρίλιο - ενώ επανέλαβε και τα ποσά που προβλέπονται για τα νοικοκυριά.

Δείτε επίσης: Έρχεται πτώση σε ρεύμα και φυσικό αέριο, ενώ ανεβαίνει εκ νέου το πετρέλαιο – Τι προβλέπεται για τις αυξήσεις μισθών

«Από τα 40 ευρώ που ήταν, αυξάνουμε την επιδότηση στα 72 ευρώ το μήνα για όλα τα νοικοκυριά οριζόντια και ιδιαίτερα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου στα 87 ευρώ το μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για την αποσύνδεση της τιμής ρεύματος - αερίου

επιδομα-ρευματοσ

Σε ο,τι αφορά τις εξελίξεις που έφερε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής - και ιδιαίτερα για την Ισπανία και την Πορτογαλία - ο υπουργός ανέφερε πως «έχουν τη δυνατότητα να αποσυνδέσουν την τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό είναι κάτι που έχουμε προτείνει και εμείς εδώ και αρκετές εβδομάδες. Καταθέσαμε μία πρόταση για αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Άρα δεν είναι κάτι καινούριο και επαναλαμβάνω ότι είναι κάτι που προτείναμε και εμείς».

«Η λύση βρίσκεται στη χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου»

«Η μεγάλη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει διασύνδεση με φυσικούς αγωγούς μεταφοράς αερίου ικανούς ώστε να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου και να έχουν πολλαπλές πηγές εφοδιασμού. Κυρίως εισάγουν φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή, με καράβια», πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας.

«Από εκεί και πέρα η λύση του προβλήματος για εμάς είναι αυτό που πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο καταγράφηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων.

επιδομα-ρευματοσ

Η λύση είναι να αντιμετωπίσουμε τη βάση του προβλήματος που είναι η χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου. Αν δεν καταφέρουμε να μειώσουμε την ευρωπαϊκή τιμή στο φυσικό αέριο στη χονδρεμπορική αγορά οτιδήποτε άλλο θα απαιτεί σημαντικές επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό των κρατών μελών. Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τη διαφορά σε σχέση με τις πραγματικές τιμές», πρόσθεσε.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share