Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι ανακοινώσεις και οι δικαιούχοι

Το κύμα ακρίβειας «χτυπά» τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χορηγήσει ένα έκτακτο επίδομα

4 Μαρτίου 2022 10:07
Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι ανακοινώσεις και οι δικαιούχοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κύμα ακρίβειας «χτυπά» τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χορηγήσει ένα έκτακτο επίδομα το Πάσχα στους οικονομικά ασθενέστερους, μια «επιταγή ακρίβειας», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha. Παράληλα, διαβάστε εδώ για ένα το επίδομα έως και 500 ευρώ που έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν υπό προϋποθέσεις χιλιάδες φοιτητές.

Οι οριστικές αποφάσεις για το έκτακτο επίδομα θα ληφθούν μέσα στον Μάρτιο, όταν θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα για το δημοσιονομικό χώρο με τον πρωθυπουργό να διευκρινίζει ότι οι εξαγγελίες θα αφορούν τους πιο αδύναμους.

«Πρόκειται για μία έκτακτη ενίσχυση, μία, να το πούμε, επιταγή ακρίβειας, ένας τρόπος αντιμετώπισης, ένα έκτακτο βοήθημα για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτόν τον καιρό», είπε ο Πρωθυπουργός.

Οι δικαιούχοι για το έκτακτο επίδομα

Χιλιάδες θα είναι τα νοικοκυριά που αναμένεται να λάβουν την «επιταγή ακρίβειας» με το ποσό του επιδόματος - όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες - να φθάνει έως τα 300 ευρώ.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται χαμηλοσυνταξιούχοι, τα νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι άνεργοι. Τα κριτήρια είναι δεδομένο ότι θα είναι περιουσιακά και εισοδηματικά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη στόχευση.

Ωστόσο, όλα μπορεί να ανατραπούν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς πρέπει να γίνει ο πρώτος απολογισμός των επιπτώσεων στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Ό,τι περνάει από το χέρι μου για τη στήριξη των νοικοκυριών»

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι παγκόσμιο φαινόμενο και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υποστούμε και εμείς στην Ελλάδα συνέπειες. Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε τις αρνητικές τους επιπτώσεις».

Και επίσης σημείωσε «θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ό,τι μας επιτρέπεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα γίνει για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από εκεί και πέρα, όμως, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές είναι – όπως σας είπα – προφανές ότι θα υπάρχουν συνέπειες που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share