Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γιάννης Οικονόμου: Η απάντηση για το έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιους θα αφορά

Αναλυτικά όσα δήλωσε

22 Φεβρουαρίου 2022 16:08
Γιάννης Οικονόμου: Η απάντηση για το έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιους θα αφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες φαίνεται πως θα κριθούν όλα σχετικά με το έκτακτο επίδομα Πάσχα, το οποίο εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τα νοικοκυριά, που πιέζονται έντονα από την ακρίβεια. «Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που δίνει ο προϋπολογισμός», είπε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο επίδομα.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Ελληνες να μην ταξιδέψουν εκεί μετά το διάγγελμα Πούτιν

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ανθρώπους που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη.

«Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, πάντως σε χρόνο έγκαιρο, έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει τι έχει να περιμένει και ποιος κόσμος», συμπλήρωσε.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία περιπλέκουν κάπως την κατάσταση, καθώς ανεβάζουν τις τιμές του φυσικού αέριου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφερόμενος στο έκτακτο επίδομα, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Κάθε 10 δολάρια που ανεβαίνει το φυσικό αέριο μας κοστίζει 600 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να βοηθήσουμε όσους έχουν πρόβλημα στο ηλεκτρικό που είναι όλοι. Η ανάγκη για το ρεύμα μπορεί να καταβροχθίσει οποιαδήποτε περιθώρια τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Πρέπει να περιμένουμε τι θα συμβεί εκεί», είπε, μιλώντας στο Open, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση, εφόσον υπάρχει χώρος, θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το “αν” το λένε όλοι. Το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός, πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα», πρόσθεσε.

Ποιους αφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο είναι να εφαρμοστεί μοντέλο παρόμοιο με αυτό που εφαρμόστηκε για τα Χριστούγεννα, δηλαδή να δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε συγκεκριμένες ομάδες.

Στόχος είναι να ενισχυθούν χαμηλοσυνταξιούχοι (έως 600 ευρώ τον μήνα), δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχοι προνομιακών και αναπηρικών επιδομάτων.

Το ποσό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα κυμαίνεται κοντά στα 300 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share