Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης για ακρίβεια: «Σταματήστε την κλάψα και τη μιζέρια» (video)

«Μας παρουσίασαν στη γερμανική βουλή ως παράδειγμα επιτυχίας»

14 Φεβρουαρίου 2022 14:31
Άδωνις Γεωργιάδης για ακρίβεια: «Σταματήστε την κλάψα και τη μιζέρια» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την πορεία της οικονομίας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός παραδέχτηκε μεν ότι βασικά προϊόντα έχουν αυξηθεί αλλά έκανε λόγο για παγκόσμιο φαινόμενο. Παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχει γκρίνια και μιζέρια που βλάπτει τη χώρα.

«Η οικονομία μας πηγαίνει συγκριτικά με τους άλλους εξαιρετικά καλύτερα. Και έχουμε πετύχει κάτι που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών το είπε στη γερμανική βουλή ως εγκώμιο για την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατάφερε να έχει υψηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό.

Μας παρουσίασαν στη γερμανική βουλή ως παράδειγμα επιτυχίας. Μην γκρινιάζουμε όλη την ημέρα, δεν μπορεί όλοι οι άλλοι να λένε ότι πάμε καλά και εμείς όλη την ημέρα να γκρινιάζουμε. Δεν γίνεται!» είπε αρχικά σε έντονο ύφος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Να έρθει ο Γερμανός να ζήσει με 600 ευρώ τον μήνα, να ζήσουμε εγώ κι εσείς με 600 ευρώ τον μήνα», του απάντησε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Προχθές έκανα τα εγκαίνια της έκθεσης Horeca. Θα άξιζε τον κόπο να πάει μια κάμερα εκεί, να βγει και ένα θετικό μήνυμα. Να δείτε πόσες χιλιάδες κόσμου πήγε, πόσο θετικό κλίμα υπάρχει. Πόση αισιοδοξία για το μέλλον. Το αντίθετο από αυτό που βγάζετε. Σας προκαλώ, πάρτε μια κάμερα και πηγαίνετε στη Horeca» είπε ο Υπουργός.

«Όχι, θα πάρουμε μια κάμερα και θα βγούμε μαζί έξω κύριε Υπουργέ…» του αντιπρότεινε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Φτάνει, φτάνει δεν θέλω άλλη μιζέρια, τη βαρέθηκα! Η μιζέρια κάνει κακό στην Ελλάδα, βλάπτει την πατρίδα η μιζέρια» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Καμία μιζέρια. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, δεν κάνουμε καθόλου κακό στην Ελλάδα μεταφέροντας τον παλμό της κοινωνίας» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Η μιζέρια κάνει πολύ κακό, εξαιρετικό κακό. Επαναλαμβάνω, πληθωρισμός υπάρχει, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δεν θα πάμε τη χώρα στα βράχια για μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε ο Άδωνς Γεωργιάδης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share