Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εσύ το ήξερες; - Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας

Κι όμως!

28 Δεκεμβρίου 2021 14:06
Εσύ το ήξερες; - Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε αφήνεις το ψωμί στη σακούλα από τον φούρνο, είτε τυλιγμένο σε πετσέτα, έρευνες λένε ότι ο πάγκος είναι το τελευταίο σημείο όπου θα πρέπει να το ακουμπάς.

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Το ψωμί θα μουχλιάσει έτσι μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης δεν θα πρέπει να το αφήνεις και εκτεθειμένο στο φως και τον αέρα.

Εσύ το ήξερες; - Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας

Σπόρια μούχλας στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, αλλά λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνεις μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το ξέρεις!

Πού θα πρέπει να το αποθηκεύεις;

Μια μελέτη δημοσιευμένη στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share