Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Freedom Pass: Παρατείνεται η χρήση των 150 ευρώ!

Ποιοι επωφελούνται από την παράτασή του

15 Δεκεμβρίου 2021 14:54
Freedom Pass: Παρατείνεται η χρήση των 150 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρατείνεται, για έξι μήνες η χρήση του Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών που έχουν κάνει τουλάχιστoν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid.

Αν και κανονικά οι νέοι είχαν δικαίωμα να κάνουν χρήση των 150 ευρώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να παρατείνουν το διάστημα χρήσης έως τις 30 Ιουνίου 2022 ώστε όσοι νέοι δεν πρόλαβαν να το αξιοποιήσουν επειδή νόσησαν και δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, να το αξιοποιήσουν μέχρι τότε.

Freedom Pass Data: Διαθέσιμα τα δωρεάν 50 GB για τους εμβολιασμένους

Πού χρησιμοποιώ το freedom pass;

εμβολιο-νεοι

Το Freedom Pass είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€ που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Έτσι, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει για προϊόντα και υπηρεσίες απλά «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο εάν πρόκειται για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα, είτε εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σε e-shop, εάν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Όλοι οι νέοι 18-25 ετών, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003, δικαιούνται να εκδώσουν το Freedom Pass. Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά του κορωνοϊού.

Πώς εκδίδεται το Freedom Pass

Όσον αφορά στις αιτήσεις, οι δικαιούχοι θα κληθούν να συνδεθούν στο gov.gr με τους κωδικούς του Τaxisnet.

Στη συνέχεια πληκτρολογούν το ΑΜΚΑ τους, αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, e-mail και κινητό τηλέφωνο.

Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στην τράπεζα τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Παράλληλα, ο δικαιούχος θα μπορεί να εντάξει το Freedom Pass στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι.

Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και θα απενεργοποιείται. Να τονιστεί πως το ποσό δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη κάρτα.

εμβολιο-νεοι

Πού θα χρησιμοποιείται το Freedom Pass

Οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, ενώ δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.

Θα χρησιμοποιείται, ειδικότερα, για την πληρωμή των παρακάτω:

  • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές

  • Ενοικίαση οχημάτων

  • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις

  • Ταξιδιωτικά γραφεία

  • Κινηματογράφο

  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού

  • Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share