Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σταϊκούρας: Από τον Μάρτιο ο ΕΝΦΙΑ του 2022 σε 10 ή 12 δόσεις - Προανήγγειλε μείωση!

Μικρότερο ΕΝΦΙΑ, εκτιμά η κυβέρνηση, πως θα χρειαστεί να πληρώσουν από το νέο έτος οι πολίτες

26 Νοεμβρίου 2021 11:53
Σταϊκούρας: Από τον Μάρτιο ο ΕΝΦΙΑ του 2022 σε 10 ή 12 δόσεις - Προανήγγειλε μείωση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα ξεκινήσει να πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ του 2022 σε 10 ή 12 δόσεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το "μπλόκο" της κυβέρνησης σε χιλιάδες συνταξιούχους για τα 250 ευρώ και τα παράδοξα με την έκτακτη ενίσχυση.

σταικουρασ-ενφια

Πρόσθεσε επίσης πως «Προσδοκούμε οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ, καθώς έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκ. ευρώ».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown στη χώρα, ο ίδιος τόνισε πως «Δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος της χώρας, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή και ασφαλή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις σε όποιες κρίσεις υπάρχουν η προκύψουν», μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ-100.3.

σταικουρασ-οικονομια

Από εκεί και πέρα, κάλεσε τους πολίτες να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους για την ρύθμιση του ιδιωτικού τους χρέους σε τράπεζες και ΑΑΔΕ, μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού.

«Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία»

Ήδη όπως ανέφερε ολοκληρώθηκαν χθες οι πρώτες 24 περιπτώσεις και οι ρυθμίσεις είναι σημαντικά βελτιωμένες για τον πολίτη.

Επεσήμανε ότι συνολικά τα χρήματα προ την κοινωνία, για να βοηθηθεί εξαιτίας της πανδημίας, ανέρχονται σε 43,3 δισ. ευρώ από το 2020 μέχρι το 2022, λεφτά που δανείστηκε η χωρά με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

ενφια-λεφτα

Μάλιστα, σημείωσε πως «Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση», προσθέτοντας, «ό,τι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το έλλειμμα για το 2021 θα είναι 7% ή 13 δισ. ευρώ. Το συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται στο 200% του ΑΕΠ ή σε 350 δισ. ευρώ.

Όπως υπογράμμισε, τέλος, "η εκτίμηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το 2022 να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς μέτρα λιτότητας, αλλά μέσα από την ανάπτυξη. Από το 2023 θα υπάρχουν στόχοι."

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share