Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καταγγελίες για τους λογαριασμούς ρεύματος: Ποιες μειώσεις; «Εγκεφαλικά» με 240 ευρώ και άνω!

«Τελειώνουν» το αφήγημα της κυβέρνησης

25 Νοεμβρίου 2021 11:21
Καταγγελίες για τους λογαριασμούς ρεύματος: Ποιες μειώσεις; «Εγκεφαλικά» με 240 ευρώ και άνω!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να μπει «φρένο» στις αυξήσεις του λογαριασμού ρεύματος, λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων και ανατιμήσεων στην αγορά ενέργειας, έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό η Κυβέρνηση.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε το διπλασιασμό της επιδότησης στην έκπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος έως το τέλος του έτους, με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 326 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, στην «πράξη» οι λογαριασμοί δεν φαίνεται να μειώνονται. Πολλοί καταναλωτές έχουν κατακλείσει με διαμαρτυρίες σελίδες στα social media παραπονούμενοι ότι αντί για εκπτώσεις βλέπουν αυξήσεις και μάλιστα… “τσουχτερές”!

Δείτε μερικά παραδείγματα:

Καταγγελίες για τους λογαριασμούς ρεύματος

Νυχτερινό ρεύμα - ΔΕΗ: Ξεκινά η χειμερινή περίοδος! Ποιες ώρες είναι χαμηλότερη η τιμή της κιλοβατώρας

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ για τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή το ωράριο με τις πιο μειωμένες τιμές του νυχτερινού τιμολογίου. Σημειώνεται, πως η χειμερινή περίοδος είναι από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου. Ενώ, δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας κόψουν το ρεύμα.

Τα ωράρια που ισχύει είναι τα εξής:

  • 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
  • 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο

Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου καθορίζεται από το ΔΕΔΔΗΕ. Για να ενημερωθείτε σχετικά με το αν έχετε ενταχθεί στο συνεχές ή στο τμηματικό ωράριο μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, που ανήκει το ακίνητο.

Νυχτερινό ρεύμα από τη ΔΕΗ

Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε το νυχτερινό τιμολόγιο

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, απαιτείται:

1. Να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος,την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:

  • Υποβάλετε σχετική αίτηση.
  • Καταβάλετε 34 € πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

2. Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά μας, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειαςστο όνομά σας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share