Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022

Eurobank: Αυτό που κάνει θα σας αφήσει έκπληκτους

θα συγκινηθείτε!

15 Νοεμβρίου 2021 16:58
Eurobank: Αυτό που κάνει θα σας αφήσει έκπληκτους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συγκινητική δράση, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της EUROBANK κ. Φωκίωνος Καραβία, στηρίζει τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προσφέροντας στους ακρίτες μας με ολοκληρωμένες δράσεις αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας.

Συγκεκριμένα, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προσφέρει στις μέλλουσες μητέρες πακέτα με είδη που καλύπτουν τις πρώτες ανάγκες των βρεφών έως την συμπλήρωση του πρώτου έτους. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για την ανατροπή με το κοινωνικό μέρισμα και ποιοι άλλοι παίρνουν το επίδομα.

Eurobank: Αυτό που κάνει θα σας αφήσει έκπληκτους

Κλιμάκιο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επισκέφθηκε το Καστελόριζο και σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγίστης παραδόθηκαν τα πρώτα πακέτα βρεφικών ειδών στις μητέρες, ενώ υπήρξαν συναντήσεις με όλους τους φορείς για την επέκταση του προγράμματος και την κάλυψη και άλλων αναγκών των κατοίκων του νησιού.

Στη συγκεκριμένη δράση συμπεριλαμβάνονται και άλλα ακριτικά νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό κάτω των 7.000 κατοίκων, όπως η Τήλος, η Ψέριμος, η Νίσυρος, η Χάλκη, οι Αρκιοί, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, ο Άη Στράτης, η Ηρωική Νήσος Ψαρών, η Σαμοθράκη, η Κάσος, η Αστυπάλαια, η Σύμη, το Αγαθονήσι, και η Σαρία Καρπάθου, καθώς και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Αρωγοί και πολύτιμοι συνεργάτες αυτής της παρέμβασης είναι αφενός, η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως και η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, αφετέρου οι Δήμοι των προαναφερόμενων νησιών που με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την πρωτοβουλία.

Κατά την διάρκεια των δύο χρόνων (2021-2022) της δράσης αναμένεται να προσφερθούν συνολικά 600 βρεφικά πακέτα σε οικονομικά και κοινωνικά ευαίσθητες οικογένειες του Έβρου και των προαναφερόμενων νησιών του Αιγαίου.

Eurobank: Αυτό που κάνει θα σας αφήσει έκπληκτους

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας διαβεβαίωσε τον Αντιδήμαρχο Μεγίστης κ. Μιχαήλ Στρατή Αμύγδαλο, ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό των κατοίκων του νησιού που αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Πρέπει να δοθούν κίνητρα στα νέα ζευγάρια για να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. Προκαλεί έντονο προβληματισμό σε όλους ότι, εν μέσω κρίσης σε ακριτικά νησιά όπως, οι Φούρνοι, η Τήλος, η Κάσος, το Αγαθονήσι δεν γεννήθηκε κανένα παιδί».

Για την Εκκλησία το δημογραφικό καθίσταται το υπ’ αριθμόν ένα εθνικό πρόβλημα και δεν θα σταματήσει να συμμετέχει σε ευρύτερες συνεργασίες, όπως αυτή της EUROBANK για την αντιμετώπιση του.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share