Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απόφαση βόμβα Βακάκη για το μέλλον της εταιρείας Jumbo!

Μεγάλη ανατροπή

21 Οκτωβρίου 2021 13:01
Απόφαση βόμβα Βακάκη για το μέλλον της εταιρείας Jumbo!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανάχωμα στις πωλήσεις μετοχών λόγω πιθανής εξόδου από τον Δείκτη Msci αποτελεί η απόφαση της Jumbo να πραγματοποιήσει δυο χρηματικές διανομές ύψους 0,30 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το συνολικό μέρισμα για το 2021 φτάνει πλέον τα 0,77 ευρώ, αυξημένο κατά 25% σε σχέση με το 2019.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής μικτού ποσού 0.30 ευρώ/μετοχή σε δύο ισόποσες δόσεις των 0.15/μετοχή στις 26 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προέβη σε έκτακτη χρηματική διανομή μικτού ποσού 0.47 ευρώ/μετοχή.

Η διοίκηση επανέλαβε ότι το 2021 θα είναι ακόμη μια χαμένη χρονιά για τα πρότυπα της Jumbo για ισορροπημένη αύξηση των πωλήσεων καθώς και της κερδοφορίας.

Απόφαση βόμβα Βακάκη για το μέλλον της εταιρείας Jumbo!

Είναι προφανές ότι οι επιβραδυντικοί παράγοντες, δεν αναμένεται να βελτιωθούν κατά τους πρώτους μήνες του 2022, αντιθέτως πιθανότερη είναι η περαιτέρω χειροτέρευση τους κάνοντας και το 2022 ένα έτος το οποίο μπορεί να χαρακτηρισθεί και αυτό σαν μία ακόμα χαμένη χρονιά.

Ακόμα, στόχος της διοίκησης είναι να διαφυλάξει τον καταναλωτή όσον αφορά την σχέση τιμής με το προσφερόμενο προϊόν επιλέγοντας μέχρι και την άρνηση επαναγορών σε πολλές κατηγορίες προϊόντων όταν κρίνει ότι η σχέση αυτή αποβαίνει σε βάρος του καταναλωτή και υπέρ μίας συντεχνίας ή ενός προμηθευτή.

Τραγική εξέλιξη με τα Jumbo! Έρχονται λουκέτα

Jumbo: Tην ώρα που οι… φουρτούνες λόγω των ανατιμήσεων και των δυσκολιών στη εφοδιαστική αλυσίδα δεν έχουν πάψει για την εισηγμένη, πόσο μάλλον με φόντο την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, πρόσθετο πονοκέφαλο συνιστούν και οι… χαμηλές πτήσεις τόσο στη χώρα μας, όσο και στα Βαλκάνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο του 2021, οι πωλήσεις κατέγραψαν οριακή αύξηση, μαζί με το ηλεκτρονικό κατάστημα, κατά περίπου +6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ωστόσο, o ελεγχόμενος περιορισμός των εξαγωγών εμπορευμάτων της εταιρείας προς τις 6 χώρες που ο Όμιλος έχει παρουσία μέσω συνεργασιών (Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο), οδήγησε τις καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας κατά τον Σεπτέμβριο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- να παρουσιάσουν τελικά αύξηση κατά +5% περίπου, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- για το εννεάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2021) είναι αυξημένες κατά +3% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τραγική εξέλιξη με τα Jumbo! Έρχονται λουκέτα

Οριακή αύξηση ήταν και αυτή στην Κύπρο, με τις πωλήσεις κατά τον Σεπτέμβριο του 2021 να εμφανίζονται αυξημένες κατά 6% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το εννεάμηνο του 2021 είναι αυξημένες κατά +9% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Καθοδική τροχιά, την ίδια στιγμή, κατέγραψαν οι πωλήσεις της εισηγμένης στα Βαλκάνια: Στη Βουλγαρία, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά -8% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ οι πωλήσεις κατά το εννεάμηνο του 2021 είναι αυξημένες +9% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στη, δε, Ρουμανία, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά -1% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ οι πωλήσεις συνολικά κατά το εννεάμηνο του 2021 είναι αυξημένες +20% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share