Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα - Πώς θα δοθούν τα χρήματα (Video)

Όλα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης - Ενδεικτικά παραδείγματα

19 Οκτωβρίου 2021 12:15
Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα - Πώς θα δοθούν τα χρήματα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Παράλληλα, δείτε εδώ ποιοι θα πάρουν ανάσα με επιδόματα και ελαφρύνσεις.

Οπως είπε στον ΑΝΤ1 ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί με τη μορφή προκαταβολής, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Πιο αναλυτικά, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε σχέση με τα καύσιμα, δεν μπορεί να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%, ξεκαθάρισε ο κ. Σκυλακάκης. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε και εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως το έλλειμμα δεν επιτρέπει, επίσης, την εισήγηση έκτακτου επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Για το επίδομα θέρμανσης ισχύουν τα εξής:

  • Το επίδομα θέρμανσης διευρύνεται στο ύψος και τον αριθμό των δικαιούχων.
  • Αυξάνεται για μια μέση οικογένεια κατά 59% και φτάνει το 68%.
  • Το επίδομα αυξάνεται από τα 220 στα 300 ευρώ.
  • Το επίδομα για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε παιδί. Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ.

Για τα εισοδηματικά κριτήρια, αυτά διευρύνονται ως εξής:

  • Για άγαμο από τα 12 στα 14.000 ευρώ
  • Για οικογένεια με 2 παιδιά από 24.000 στα 26.000 και με τρία παιδιά στα 29.000 ευρώ.
  • Αυξάνεται κατά 50.000 ευρώ η ακίνητη περιουσία για άγαμο και για έγγαμους πηγαίνει στα 300.000 ευρώ.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

  • Στο κέντρο της Αθήνας (με συντελεστή βαθμοημέρας 0,43) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 114 ευρώ πέρυσι, σε 181 ευρώ φέτος.
  • Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (με συντελεστή βαθμοημέρας 0,71) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 188 ευρώ πέρυσι, σε 299 ευρώ φέτος.
  • Στην Κοζάνη (με συντελεστή βαθμοημέρας 1,12) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 295 ευρώ πέρυσι, σε 469 ευρώ φέτος.
  • Στη Φλώρινα (με συντελεστή βαθμοημέρας 1,18) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 312 ευρώ πέρυσι, σε 496 ευρώ φέτος.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share