Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

ΟΑΕΔ: Ποιοι παίρνουν επίδομα 1.000 ευρώ - Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Οικονομική ανάσα

15 Οκτωβρίου 2021 21:19
ΟΑΕΔ: Ποιοι παίρνουν επίδομα 1.000 ευρώ - Η προθεσμία για τις αιτήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του εποχικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ειδικό βοήθημα ύψους 200 ευρώ μπορούν να λαμβάνουν άνεργοι οι οποίοι θα πρέπει να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για το τακτικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν επίδομα έως 1.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όσοι ασκούν το επάγγελμα του:

οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού-μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου-κινηματογράφου, του χορευτή-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Δικαιούχοι είναι και συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης έως και τις 10/9/2021 και που ασκούσαν ένα από τα προηγούμενα επαγγέλματα.

Επίδομα ΟΑΕΔ 100 ευρω

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από τις 11/9/2021 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν, προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους από τις 11/9/2021 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το εποχικό επίδομα λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 14:00. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, εφέτος ξεκινάει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share