Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ για χιλιάδες νοικοκυριά: Ακριβαίνει στο διπλάσιο ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Ισχυρός πονοκέφαλος!

14 Οκτωβρίου 2021 07:41
Σοκ για χιλιάδες νοικοκυριά: Ακριβαίνει στο διπλάσιο ο λογαριασμός της ΔΕΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διπλασιασμό της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια, πρόσθετη μείωση για τα νοικοκυριά που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και εμπορικές εκπτώσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των εξαγγελιών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μετά την επιδότηση, η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος στα νοικοκυριά δεν θα υπερβαίνει τα 2-3 ευρώ τον μήνα, ενώ καμία αύξηση δεν θα δουν όσοι εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου αυξάνεται από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα. Πρακτικά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 9 στα 18 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε την συνέχεια: Αυξήσεις ρεύματος: Κίνηση-ματ από τη ΔΕΗ αλλάζει τα δεδομένα

Σοκ για χιλιάδες νοικοκυριά: Ακριβαίνει στο διπλάσιο ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Επιπλέον η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πρόσθετες εκπτώσεις για τις καταναλώσεις από 300 - 600 κιλοβατώρες το μήνα, πάνω από την έκπτωση 30% που χορηγεί από τον Αύγουστο και απευθύνεται σύσταση στους εναλλακτικούς προμηθευτές να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 24 ευρώ το μήνα «ώστε, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, να μη δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς».

Στο φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους προμηθευτές προκειμένου εκείνοι να την μετακυλίσουν στους οικιακούς καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το φυσικό αέριο (όπως και άλλα καύσιμα θέρμανσης πέρα από το πετρέλαιο) εντάχθηκε στο επίδομα θέρμανσης.

Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Τους προμηθευτές φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στην αγορά λιανικής θα αφορά η έκπτωση 15% στην τιμή του καυσίμου που θα εφαρμόσει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, προκειμένου η μείωση της τιμής να μετακυλισθεί στους οικιακούς καταναλωτές.

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θα διαμορφωθεί ο μηχανισμός υπολογισμού των εκπτώσεων, ανάλογα με το πλήθος των οικιακών καταναλωτών και τον όγκο κατανάλωσης που εκπροσωπεί κάθε εταιρεία προμήθειας που δραστηριοποιείται στην αγορά και είναι πελάτης της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Θα ακολουθήσει η διαμόρφωση και μηχανισμού πιστοποίησης για την εφαρμογή των εκπτώσεων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share