Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Σας αφορά! Έρχονται νέες θέσεις εργασίας μέχρι τα Χριστούγεννα - Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

28.400 θέσεις εργασίας!

7 Οκτωβρίου 2021 15:57
Σας αφορά! Έρχονται νέες θέσεις εργασίας μέχρι τα Χριστούγεννα - Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξι νέα προγράμματα ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ με σκοπό τη μείωση των ποσοστών ανεργίας και την αύξηση της απασχολησιμότητας, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μέσα από αυτά τα προγράμματα, θα δημιουργηθούν 28.400 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες απευθύνονται σε ανέργους

Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο και μέχρι και το επόμενο τρίμηνο θα είναι ανοιχτά. Παράλληλα έρχονται αυξήσεις στα επιδόματα ανεργίας.

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να ακολουθήσει την πεπατημένη, στηρίζοντας εκείνα τα προγράμματα που είχαν αδιαμφισβήτητη επιτυχία το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή μεγάλη ζήτηση με άμεση συνέπεια οι θέσεις ανέργων να καλυφθούν σε ελάχιστες μόνο ημέρες.

Η συνταγή της επιτυχίας των προγραμμάτων με μεγάλη ζήτηση ήταν ότι προέβλεπαν αρκετά καλή επιδότηση μισθού και των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Σας αφορά! Έρχονται νέες θέσεις εργασίας μέχρι τα Χριστούγεννα - Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Ελκυστικά ήταν ακόμη και τα προγράμματα που οι προϋποθέσεις συμμετοχής σε ανέργους δεν ήταν τόσο πολλές αλλά και εκείνα τα προγράμματα που προσανατολίζονταν στην απόκτηση ενός στοιχειώδους επιπέδου εργασιακής και επαγγελματικής εμπειρίας. Ήταν προγράμματα που προέβλεπαν την άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας με σκοπό την εξασφάλιση εργασιακής εμπειρίας.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν το προσεχές διάστημα είναι:

  • Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας
  • Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 2.000 ανέργους 18-29 ετών περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις
  • Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες, με έμφαση στις γυναίκες (Α΄ ΚΥΚΛΟΣ).
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση έως 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε Μετάβαση, με έμφαση στις γυναίκες (Β΄ ΚΥΚΛΟΣ).
  • Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νεοφυών επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία για 3.000 ανέργους 18-29 ετών και 1.000 ανέργους 30 ετών και άνω.

    Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων, θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share