Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα: Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη (Video)

Η μέση τιμή βρίσκεται πανελλαδικά στο 1,72/λίτρο

1 Οκτωβρίου 2021 08:31
Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα: Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα: Η μέση τιμή της βενζίνης βρίσκεται πανελλαδικά στο 1,72/λίτρο ενώ την 1/1/2021 η μέση τιμή ήταν 1,44/λίτρο. Καταγράφεται δηλαδή μια αύξηση 20%, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Σήμερα έχουμε την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη», σημειώνει. Στην Αττική, η μέση τιμή βρίσκεται στα 1,68/λίτρο, επισημαίνει. Επίσης, το πετρέλαιο κίνησης έχει ακριβύνει πολύ λέει ο κ. Ασμάτογλου. Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, κι αυτό έχει ακριβύνει πολύ.

Ενώ πέρυσι η τιμή του έκλεισε στα 90 λεπτά το λίτρο, εφέτος, στα μεγάλα αστικά κέντρα η μέση τιμή αναμένεται να ξεκινάει από τα 1,10 ευρώ ανά λίτρο. Η περιφέρεια έχει επιβάρυνση, οι μικρές ποσότητες έχουν επιβάρυνση, οι απομακρυσμένες περιοχές έχουν επιβάρυνση.

Έχουμε άλλες 14 ημέρες έως τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές. Άρα δεν ξέρουμε από τώρα πόσο θα αυξηθεί ακόμη και πού θα κλείσει η τιμή του αργού τονίζει ο κ. Ασμάτογλου.

Η υψηλή τιμή του καυσίμου οφείλεται στην υψηλή φορολογία, λέει ο κ. Ασμάτογλου, και ζητάει μείωσή της. Είναι μονόδρομος η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ, τονίζει. «Στα 33 νησιά της άγονης γραμμής η αμόλυβδη τιμάται ήδη πάνω από 2 ευρώ το λίτρο».

Παράλληλα, για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει», στην τηλεόραση του OPEN.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share