Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Ωμή παραδοχή Άδωνι Γεωργιάδη: «Ή συγχώνευση ή λουκέτο» - Μίλησε για αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (Video)

Προανήγγειλε τον «θάνατο» των μικροεπιχειρηματιών

22 Σεπτεμβρίου 2021 14:20
Ωμή παραδοχή Άδωνι Γεωργιάδη: «Ή συγχώνευση ή λουκέτο» - Μίλησε για αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε χθεσινή του συνέντευξη προανήγγειλε τον «θάνατο» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού η κυβέρνηση δεν προβλέπει γι' αυτές πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, επειδή είναι πολύ... μικρές!

Μιλώντας στο Kontra24, o υπουργός συμβούλεψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να επιβιώσουν να ακολουθήσουν «τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας». Για τις επενδύσεις αλλά και την πορεία της πανδημίας στην χώρα έχει μιλήσει μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Υποστήριξε πως «είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία να πείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να συνενωθούν», δηλαδή στην ουσία τα… «μικρά ψάρια» να εξαγοραστούν και να «καταβροχθιστούν» από τα «μεγάλα ψάρια» που κυριαρχούν στην αγορά και ισοπεδώνουν τη ραχοκοκαλιά του εμπορίου, που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Τι να κάνουμε τώρα;», ομολόγησε ωμά ο κ. Γεωργιάδης δίνοντας το σήμα της κυβέρνησης για οικονομική εξόντωση των – πολύ… μικρών για να σωθούν – επιχειρήσεων.

Ενώ ξεκαθάρισε πως τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης που δίνονται μέσω τραπεζών, θα εξυπηρετούν τις χρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο σε περίπτωση που αυτές συγχωνεύονται.

Το βίντεο με τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Βόμβα» από Γεωργιάδη: «Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα - Δεν ελέγχουμε την παγκόσμια οικονομία»

«Θα υπάρξουν υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να υπογραμμίσει στην συνέχεια πως «Είναι όμως πιο χρήσιμο να πούμε για μια ακόμα φορά ότι έχουμε φτιάξει υπηρεσία και ο πολίτης κάνοντας χρήση το e katanalotis, πριν από τα ψώνια του μπορεί να κατευθυνθεί στο σημείο με τις καλύτερες τιμές.

Μπορεί να έχει δεκάδες ευρώ διαφορά το ίδιο καλάθι. Το κράτος η κυβέρνηση το υπουργείο ανάπτυξης δούλευε και τους έχει δώσει το εργαλείο υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες αύξησης των τιμών να έχουν ακόμα και δεκάδες ευρώ εξοικονόμηση».

γεωργιάδης ανατιμήσεις προιόντα

Πέραν αυτών ο υπουργός αναφέρθηκε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό επαναλαμβάνοντας τα καυστικά σχόλια για τον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Έχει τελειώσει το θέμα με τον ναύαρχο. Μεταξύ μας δεν έχασε η Βενετιά βελόνι. Θα βρεθεί άλλος» παρατήρησε απαντώντας σε σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share