Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Οι προθεσμίες

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

19 Σεπτεμβρίου 2021 18:15
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Οι προθεσμίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκ νέου ανοίγει από αύριο, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι που δεν υπέβαλλαν αίτηση έως σήμερα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, ότι το σύστημα θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Στα ύψη τα φοιτητικά ενοίκια: Σε αυτές τις περιοχές μπορούν να ψάξουν οι σπουδαστές για ευκαιρίες

Πρωτοετείς φοιτητές: Προσοχή στην ενοικίαση σπιτιού - Διαδικτυακή απάτη στις μισθώσεις

Την ανάγκη των νέων φοιτητών – και όχι μόνο – να βρουν κάποιο διαμέρισμα με σχετικά οικονομικό ενοίκιο για να μείνουν εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι.

Για να βρεις ένα σπίτι μόνο εύκολο δεν είναι, χρειάζεται υπομονή και μεγάλη προσοχή για να μην πέσεις θύμα.

Παράδειγμα κομπίνας

Το πρώτο βήμα είναι η δημοσίευση αληθοφανούς αγγελίας ενοικίασης διαμερίσματος επιπλωμένου ή ημιεπιπλωμένου (να διαθέτει π.χ. ηλεκτρικές συσκευές) σε γνωστά, μεγάλα site αγγελιών.

Συνήθως, η αγγελία αφορά μίσθωση σπιτιού σε «καλές» περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων πόλεων της περιφέρειας. Η διαφορά της εν λόγω αγγελίας σε σχέση με την πλειονότητα των αγγελιών για τις ίδιες περιοχές είναι η τιμή, η οποία είναι σαφώς χαμηλότερη από αντίστοιχα ακίνητα.

Για παράδειγμα τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε αγγελία για ενοικίαση επιπλωμένου δίχωρου διαμερίσματος στο Χαλάνδρι από ιδιώτη, με τιμή ενοικίου 300 ευρώ το μήνα, ενώ ως εγγύηση ο υποψήφιος ενοικιαστής θα έπρεπε να καταβάλει 500 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σήμερα τα ενοίκια στο Χαλάνδρι ξεπερνούν τα 8 ευρώ ανά τ.μ. και τα διαθέσιμα προς ενοικίαση σπίτια είναι σχετικά λίγα.

Βρίσκοντας λοιπόν την «τρελή ευκαιρία» είναι φυσικό ότι ο ενδιαφερόμενος θα θελήσει να επικοινωνήσει με τον ιδιώτη εκμισθωτή. Τότε αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ιδιώτη που φαίνεται να έχει καταχωρήσει την αγγελία και η μόνη δυνατότητα που δίνεται για επικοινωνία είναι μόνο μέσω email.

Υπάρχουν δε και περιπτώσεις που δίνεται τηλέφωνο αλλά είναι ένας ψεύτικος αριθμός που δεν απαντάει. Έτσι ξανά η μόνη λύση επικοινωνίας είναι το email.

 Πρωτοετείς φοιτητές: Προσοχή στην ενοικίαση σπιτιού

Ο ιδιοκτήτης λείπει…

Όταν πραγματοποιηθεί η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μαθαίνει ότι το σπίτι μισθώνεται επειδή έτυχε κάτι έκτακτο στον ιδιοκτήτη και έφυγε στο εξωτερικό ή επειδή είναι επιχειρηματίας που ζει μόνιμα στο εξωτερικό. Η Ιρλανδία ως τόπος διαμονής του ιδιοκτήτη είναι πολύ της… μόδας.

Εφόσον ο ιδιοκτήτης λείπει για να δει το σπίτι ο υποψήφιος μισθωτής θα πρέπει να ακολουθηθεί η… οδός της Airbnb αφού όμως καταβληθεί το ποσό του πρώτου ενοικίου και της εγγύησης.

Στην περίπτωση που το σπίτι δεν αρέσει στον υποψήφιο «εκπρόσωπος της Airbnb θα επιστρέψει τα χρήματα».

Όλη η ιστορία είναι να καταφέρουν να πείσουν τους υποψήφιους ενοικιαστές να καταθέσουν τα χρήματα του πρώτου ενοικίου και της εγγύησης και μετά απλά να εξαφανιστούν.

Σημειωτέον ότι η Airbnb στους όρους χρήσης αναφέρεται σε περιπτώσεις απάτης όπου χρησιμοποιείται το όνομα της πλατφόρμας. Περισσότερο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share