Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΣΕΠ: «Βρέχει» προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων - Τα απαιτούμενα προσόντα

Οι συμβάσεις θα είναι για 8 μήνες

15 Σεπτεμβρίου 2021 15:32
ΑΣΕΠ: «Βρέχει» προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων - Τα απαιτούμενα προσόντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δήμος Αθηναίων θα κάνει 155 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη αναγκών του Δήμου. Οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα είναι για 8 μήνες.

Η προκήρυξη για προσλήψεις στον Δήμο Αθηναίων

Αναλυτικά η προκήρυξη για τις θέσεις, τα προσόντα και τα δικαιολογητικά παρακάτω:

ΑΣΕΠ: 115 προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών - ΟΑΕΔ: 2.090 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους και φορείς

ΑΣΕΠ: 115 προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών - ΟΑΕΔ: 2.090 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης διοριστέων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 115 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε οργανικές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την προκήρυξη ΑΣΕΠ 6Κ/2021 (ΦΕΚ 27/11-5-2021 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), το ΑΣΕΠ καλεί τους υποψήφιους που περιλαμβάνονται στον πίνακα της παρούσας ανακοίνωσης, οι οποίοι, ανά κλάδο/ειδικότητα, προηγούνται στους πίνακες κατάταξης με βάση τη συνολική τους βαθμολογία, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική τους αίτηση στοιχεία, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα Τρίτη ώρα 8:00 και λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα ώρα 14:00.

Επισημαίνεται ότι, υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον αναρτημένο πίνακα και δεν υποβάλλουν στο ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική σύσταση του υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων, οι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Δείτε το σχετικό πίνακα μέσω του ΑΣΕΠ, πατώντας ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: 115 προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών - ΟΑΕΔ: 2.090 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση με τα επισυναπτόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτών.

Διαβάστε Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών, πατώντας ΕΔΩ

ΟΑΕΔ: 2.090 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 2.090 θέσεων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο ΟΑΕΔ δημοσίευσε τις 14 προκηρύξεις που αφορούν σε προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/1998

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ που προβλέπονται από τον ν. 2643/98 για την κάλυψη περίπου 2.090 θέσεων από ανέργους/ες ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ.).

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2021.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι καθώς και οι διαδικασίες για την υποβολή της αίτησης διορισμού στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα περιγράφονται αναλυτικά στις 14 προκηρύξεις που δημοσιεύθηκαν από τις κατά τόπο αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι 2.090 θέσεις έχουν παρακρατηθεί -όπως προβλέπεται από το νόμο- από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για τη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία

Όσον αφορά στα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, οι υποψήφιοι παραπέμπονται μέσω των προκηρύξεων του ν. 2643/1998 στην αντίστοιχη προς κάθε θέση προκήρυξη του ΑΣΕΠ που ήδη έχει εκδοθεί. Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) βρίσκονται αναρτημένα το έντυπο της αίτησης, το σχετικό ΦΕΚ καθώς και οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών και οι διευθύνσεις τους.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους/τις υποψηφίους/ιες θα γίνει αποκλειστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 2643.services.gov.gr (στην οποία οδηγείται ο χρήστης και μέσω της διεύθυνσης 2643.yeka.gr )

ΑΣΕΠ: 115 προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών - ΟΑΕΔ: 2.090 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν (κατόπιν ραντεβού) ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, όπως περιγράφεται αναλυτικά στις σχετικές προκηρύξεις.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για μία μόνο κατηγορία προστασίας, για μια κατηγορία προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) και μόνο σε μία προκήρυξη. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών είναι η 11η Οκτωβρίου 2021.

Σημειώνεται τέλος ότι η τελευταία φορά που προκηρύχθηκαν θέσεις εργασίας με τη διαδικασία που ορίζει ο Ν. 2643/1998 ήταν το Δεκέμβριο του 2014. Με το Ν. 4765/2021 η συγκεκριμένη αρμοδιότητα μεταφέρεται στο ΑΣΕΠ που θα είναι στο εξής ο φορέας υλοποίησης των διαδικασιών πλήρωσης των θέσεων που μπορούν να καλυφθούν από ανέργους ειδικών κατηγοριών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share