Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΑΣΕΠ: Ερχονται 1.600 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

30 Αυγούστου 2021 11:08
ΑΣΕΠ:  Ερχονται 1.600 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην τελική ευθεία για την έκδοση της μεγάλης προκήρυξης μόνιμων θέσεων που αφορά την πρόσληψη σχεδόν 1.600 μόνιμων σε δήμους της χώρας βρίσκονται το ΑΣΕΠ και τα αρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα πληροφορίες η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και αναμένεται να βγει στον «αέρα» στα μέσα του φθινοπώρου.

Πηγές του ΑΣΕΠ μάλιστα προσδιόριζαν την αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στον Οκτώβριο. Βάσει του χρονοδιαγράμματος η προκήρυξη θα εκδοθεί είτε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι αιτήσεις.

ασεπ μόνιμες προσλήψεις

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΑΣΕΠ κινείται στην επεξεργασία των τελευταίων λεπτομερειών της προκήρυξης.

Ειδικότητες και δήμοι

Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν: ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών,ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).

Τέλος η προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις, μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες: Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς

Νότης Μηταράκης: Θα γίνουν νέες προσλήψεις - Συνοριοφύλακες και λιμενικοί

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος… Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου γιατί η χώρα μας είναι απροσπέλαστη». Αυτό υποστήριξε το Σάββατο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν.

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

μηταράκης προσλήψεις

Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας με νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και με συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος».

Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν σημείωσε.

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού. Παράλληλα, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο ήδη από το 2021 θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές ώστε με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά μας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share