Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ΑΣΕΠ: 7 προκηρύξεις για 969 μόνιμες θέσεις εργασίας

Σας αφορά!

29 Αυγούστου 2021 15:31
ΑΣΕΠ: 7 προκηρύξεις για 969 μόνιμες θέσεις εργασίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο ΑΣΕΠ για επεξεργασία και υπό έκδοση βρίσκονται επτά προκηρύξεις που δίνουν μόνιμη δουλειά στο δημόσιο σε 969 άτομα. Παράλληλα στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 104 μονίμων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

Σύμφωνα με το έγγραφο το ΑΣΕΠ αναμένεται να εκδώσει τους εξής διαγωνισμούς:

  • Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Εθνικού Τυπογραφείου για την πλήρωση 23 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας και της Τράπεζας της Ελλάδος για την πλήρωση 27 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.
  • Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για την πλήρωση 1 θέσης ΕΕΠ, του Συνηγόρου του Πολίτη για την πλήρωση 1 θέσης ΕΕΠ, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πλήρωση 4 θέσεων ΕΕΠ, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περ. Δυτ. Ελλάδας για την πλήρωση 4 θέσεων ΕΕΠ, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την πλήρωση 1 θέσης ΕΕΠ.
  • Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Ελληνικού Κτηματολογίου για την πλήρωση 72 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, της ΕΑΓΜΕ για την πλήρωση 15 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας και του Υπουργείου Τουρισμού για την πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας.
  • Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του ΟΑΕΔ για την πλήρωση 105 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά για την πλήρωση 15 θέσεων ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.
  • Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, του ΑΠΘ για την πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, των ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, της ΑΣΚΤ για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, του Πολυτεχνείου Κρήτης για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ, ΥΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την πλήρωση 3 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την πλήρωση 7 θέσεων ΠΕ,ΔΕ κατηγορίας, του ΕΜΠ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.
  • Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Οικονομικών για την πλήρωση 15 θέσεων ΕΕΠ και του ΕΚΤ για την πλήρωση 1 θέσεως ΕΕΠ.
  • Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Κατάστημα Κράτησης Δράμας) για την πλήρωση 188 θέσεων ΔΕ κατηγορίας και για τα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας για την πλήρωση 228 θέσεων ΔΕ κατηγορίας.

Σάλος για το ΑΣΕΠ: «Θύελλα» αντιδράσεων για τις τελευταίες προσλήψεις

Σάλος επικρατεί για το ΑΣΕΠ, με τις τελευταίες προσλήψεις να φέρνουν «θύελλα» αντιδράσεων για δικαιούχους διορισμού, που δεν έχουν δει να έρχεται ακόμη αυτή η ώρα.

Συγκεκριμένα, παράσταση διαμαρτυρίας έγινε για την παράλειψη διορισμού τους καλούν αδιόριστους επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008, ζητώντας από την Νίκη Κεραμέως να επανεξετάσει το ζήτημα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 και «να προβεί στην αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί στερούμενοι τόσα χρόνια τον διορισμό», με την ίδια να προχωρά σε χιλιάδες προσλήψεις.

Η επιστολή στην υπουργό αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμη κυρία Κεραμέως,

Στον απόηχο των 11.700 μόνιμων διορισμών που πραγματοποίησε φέτος το Υπουργείο Παιδείας μετά από δώδεκα χρόνια αδιοριστίας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε για μια ακόμη φορά να επανεξετάσετε το ζήτημα του διορισμού μας. Είμαστε επιτυχόντες εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 που έχουμε εξεταστεί γραπτώς και έχουμε επιτύχει. Όμως παραγκωνιστήκαμε στη λίστα κατάταξης του εν λόγω διαγωνισμού από τους έχοντες προυπηρεσία που αφενός διορίστηκαν μόνιμοι καθ΄υπέρβαση του ποσοστού που όριζε ο σχετικός νόμος αφετέρου προσελήφθησαν ως αναπληρωτές στη θέση επιτυχόντων γραπτού διαγωνισμού με αποτέλεσμα κάποιοι από εμάς να μην κληθούμε ποτέ για αναπλήρωση παρά την επιτυχία μας.

Επιπροσθέτως, τον Μάϊο του 2019 είδαμε συναδέλφους μας επιτυχόντες να διορίζονται σε μόνιμες θέσεις έχοντας βαθμολογίες χαμηλότερες από τις δικές μας. Έτσι, η σειρά κατάταξης του γραπτού ΑΣΕΠ 2008 καταστρατηγήθηκε ακόμη μια φορά. Το υπουργείο δικαιολογεί αυτούς τους διορισμούς ως διορισμούς με δικαστική απόφαση που εμείς δεν έχουμε γι΄αυτό και αποκλειόμαστε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του. Όμως πώς θα μπορούσαμε να έχουμε δικαστικές αποφάσεις εφόσον ουδέποτε ενημερωθήκαμε για τις προσφυγές ώστε να διεκδικήσουμε το έννομο δικαίωμά μας; Πολύ περισσότερο δε σε ένα κράτος δικαίου που προκρίνει την ισονομία, δε θα έπρεπε να γίνεται λόγος για δικαστικές αποφάσεις ως προϋπόθεση απόδοσης δικαιοσύνης.

Μας προξενεί, επιπλέον, εντύπωση πως το υπουργείο, ενώ προτάσσει την έννοια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αγνοεί πεισματικά μερίδα εκπαιδευτικών που έχουν αξιολογηθεί μέσω γραπτού διαγωνισμού- που ειρήσθω εν παρόδω φημολογείται πως θα επαναφέρει ως κριτήριο αξιολόγησης σε μελλοντικές προσλήψεις- και έχουν επιτύχει εμμένοντας στην άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με τους διορισθέντες επιτυχόντες.

Κυρία Κεραμέως, με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 και να προβείτε στην αποκατάσταση της αδικίας που έχουμε υποστεί στερούμενοι τόσα χρόνια τον διορισμό μας».

Νίκη Κεραμέως προσλήψεις

«Μπαράζ» προσλήψεων το φθινόπωρο

Τρεις μεγάλες προκηρύξεις με συνολικά 823 μόνιμες θέσεις επεξεργάζονται αυτή την στιγμή από τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και αναμένεται εντός του Φθινοπώρου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για τρεις μεγάλους διαγωνισμούς για τους οποίους αναμένεται να υπάρξουν χιλιάδες αιτήσεις.

Ειδικότερα:

1) Προσλήψεις 120 μόνιμων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ και στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται το σχέδιο προκήρυξη για την πρόσληψη 104 μονίμων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Παράλληλα στην ίδια προκήρυξη θα ενταχθούν και 16 μόνιμες θέσεις ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας για την κάλυψη κενών στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο μέχρι τα τέλη Ιουλίου και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι φορείς θα προσλάβουν -μεταξύ άλλων- μόνιμο προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των εξής ειδικοτήτων:

  • Διοικητικοί
  • ΔΕ Προσωπικού Η/Υ
  • ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού

2) Προσλήψεις 287 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Παιδείας και σε εκπαιδευτικούς φορείς

Η δεύτερη μεγάλη προκήρυξη αφορά 287 μόνιμες θέσεις μέσω προσλήψεων:

  • Στο υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας
  • Στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την πλήρωση 60 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας
  • Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας
  • Στο ΑΠΘ για την πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας
  • Στις ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ,
  • Στην ΑΣΚΤ για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας
  • Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.
  • Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.

3) 416 μόνιμες θέσεις σε Φυλακές της χώρας

Η τρίτη μεγάλη προκήρυξη αφορά θέσεις που έχει ζητήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Προσλήψεις 228 μόνιμων υπαλλήλων σε Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας
  • Πρόσληψη 188 μόνιμων υπαλλήλων για το Κατάστημα Κράτησης στη Δράμα.

Το νέο μόνιμο προσωπικό θα καλύψεις ειδικότητες ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης, ενώ θα προσληφθούν και μόνιμοι υπάλληλοι των κλάδων ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Νοσηλευτικης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share