Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΟΑΕΔ: Δρομολογεί πρόγραμμα για 10.000 νέους από Αττική και Μακεδονία - Πότε ξεκινά

Επιδότηση μισθού και εισφορές για 7 μήνες

20 Αυγούστου 2021 08:37
ΟΑΕΔ: Δρομολογεί πρόγραμμα για 10.000 νέους από Αττική και Μακεδονία - Πότε ξεκινά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πρεμιέρα» στα προγράμματα του φθινοπώρου που δρομολογεί ο ΟΑΕΔ, θα κάνει ένα πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας το οποίο θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ κατά 100%, δηλαδή και το μισθό και τις εισφορές των δικαιούχων.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία ανέργων νέων σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη σταθερή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

οαεδ πρόγραμμα

Μοναδική προϋπόθεση για τους δικαιούχους είναι να εδρεύουν στην περιφέρεια Αττικής (6.500 θέσεις), ή την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 θέσεις).Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης.

«Ο ΟΑΕΔ έχει προτεραιότητα τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Στόχος μας είναι να βρούμε δουλειά στους ανέργους», αποκάλυψες χθες στο OPEN ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω

Ανοικτό είναι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων 30 ετών και άνω σε Περιφέρειες σε μετάβαση (MET), με έμφαση στις γυναίκες».

Στις Περιφέρειες σε μετάβαση συμπεριλαμβάνονται:

  • Δυτική Μακεδονία
  • Στερεά Ελλάδα
  • Ιόνια Νησιά
  • Πελοπόννησος
  • Βόρειο Αιγαίο
  • Κρήτη

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στις έξι προαναφερόμενες Περιφέρειες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού τnς κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής τns αίτησης χρηματοδότησης.

Προθεσμία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις επιχορήγησης έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 120 μόνιμες θέσεις σε ΟΑΕΔ & ΕΠΑΑ - Σε ΦΕΚ οι διορθωμένοι τελικοί πίνακες κλάδων για διορισμούς εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 104 μονίμων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Παράλληλα στην ίδια προκήρυξη θα ενταχθούν και 16 μόνιμες θέσεις ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας για την κάλυψη κενών στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών (ΕΠΑΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε με την ευκαιρία: ΑΣΕΠ: Αυτοί είναι οι οριστικοί πίνακες κατάταξης για διορισμούς εκπαιδευτικών - Νέα προκήρυξη... για τις φυλακές

Οι φορείς θα προσλάβουν -μεταξύ άλλων- μόνιμο προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των εξής ειδικοτήτων:

  • Διοικητικοί
  • ΔΕ Προσωπικού Η/Υ
  • ΔΕ Διοικητικού Λογιστικο

Ειδικότερα στον ΟΑΕΔ θα προσληφθεί προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των εξής ειδικοτήτων: Διοικητικοί, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Εργασιακών Συμβούλων. Στην εταιρεία προστασίας ανηλίκων Αθηνων και Πειραιά θα καλυφθούν θέσεις από την Τεχνολογική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 120 μόνιμες θέσεις σε ΟΑΕΔ & ΕΠΑΑ

Πτυχία

Όσον αφορά την κάλυψη θέσεων Εργασιακών Συμβούλων οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν έναν από τα ακόλουθα πτυχία ή διπλώματα:Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής, Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Επιχειρησιακής Έρευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Μάρκετινγκ και Διοίκηση Λειτουργιών, Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, Ναυτιλιακών Σπουδών, Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών, Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, Στατιστικής, Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης , Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Μαθηματικών Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Μαθηματικών Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής και Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share