Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας - Ποιους αφορά

Δείτε την αίτηση

18 Αυγούστου 2021 08:38
ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας - Ποιους αφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΑΣΕΠ: Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκηρύσσει την κάλυψη, με απόσπαση τριών θέσεων εργασίας για τη Γενική Διεύθυνση Ευαισθητοποίησης και Δράσεων με την Κοινωνία.

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση [email protected]

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας ξεκίνησε χθες Δευτέρα και λήγει στις 25/08/2021.

Διαβάστε αναλυτικά, παρακάτω:

Δείτε την αίτηση που οφείλετε να συμπληρώσετε

ασεπ προσλήψεις

ΑΣΕΠ: Έρχεται η πρώτη προκήρυξη του φθινοπώρου για 287 θέσεις - Η ευκαιρία για το Ναυτικό

Η πρώτη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ για το φθινόπωρο έρχεται, με 287 θέσεις να διεκδικούνται σε φορείς, που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Το ΑΣΕΠ, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, σκοπεύει στις αρχές Αυγούστου να αποστείλει τον διαγωνισμό στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Η προκήρυξη θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου, με άλλες προσλήψεις να «τρέχουν» για το Δημόσιο.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη προκήρυξη του Φθινοπώρου και οι θέσεις κατανέμονται ως εξής ανά φορέα:

— Στο υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας

— Στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την πλήρωση 60 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας

— Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας

— Στο ΑΠΘ για την πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας

— Στις ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ,

— Στην ΑΣΚΤ για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας

— Στο Πανεπιστήμίο Θεσσαλίας για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: διοικητικοί, υπάλληλοι πληροφορικής, λογιστές, καθαριστές, κ.α. Για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικων θα γίνουν δεκτά όλα τα πτυχία ή διπλώματα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής.

Προσλήψεις και στο Ναυτικό

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαδικασίες ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο με νέα οπλικά συστήματα όσο και με έμψυχο δυναμικό.

Τα τουρκικά νταηλίκια στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αδράνεια και εφησυχασμό στη χώρα μας, με τις την στρατιωτική ηγεσία να ζητά άμεση ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού και την πολιτική να ανταποκρίνεται προκηρύσσοντας χιλιάδες θέσεις σε Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό.

Υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως κατά τη διάρκεια της έντασης με την Τουρκία το 2020, αυτό που έλειψε περισσότερο ήταν το προσωπικό. Δυστυχώς, τα 10 χρόνια της κρίσης άφησαν το αποτύπωμά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έμειναν υποστελεχωμένες μιας και οι προσλήψεις θυσιάστηκαν στον… βωμό των μνημονίων.

Προσλήψεις στο Ναυτικό

Ειδικά για την «αιχμή του δόρατος» των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Ναυτικό, τα πληρώματα του οποίου απέδειξαν στην Τουρκία τι σημαίνει ελληνική ναυτοσύνη, εμπειρία και ψυχραιμία επί του πεδίου, η ανάγκη για άμεση ενίσχυση τόσο με νέα πλοία όσο και με προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Όσον αφορά το εξοπλιστικό κομμάτι, τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής της νέας φρεγάτας, που θα αποτελέσει τη βασική μονάδα κρούσης του Στόλου μας για τα επόμενα 30 χρόνια, ενώ προχωρά η προμήθεια των νέων ελικοπτέρων Romeo, αλλά και νέες τορπίλες για τα υποβρύχια.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού όμως, «τρέχει» τις διαδικασίες και για την «τονωτική ένεση» σε ανθρώπινο δυναμικό. Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, προκηρύσσονται διακόσιες (200) θέσεις οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό για χρονική περίοδο ενός μέχρι τριών ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία επιπλέον έτη.

Πρόκειται σαφέστατα για μια τεράστια ευκαιρία, καθώς οι ναύτες που υπηρετούν τώρα ή οι έφεδροι που απολύθηκαν μέχρι και πέντε χρόνια πριν, έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο Πολεμικό Ναυτικό για έξι συνολικά χρόνια με έναν πολύ καλό μισθό, ενώ το σημαντικότερο είναι πως όσοι έχουν υπηρετήσει ως ΟΒΑ θα έχουν επιπλέον μοριοδότηση για τους διαγωνισμούς ΕΠΟΠ. Με απλά λόγια, όσοι παραμείνουν ως ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό θα είναι πλέον μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το υπόλοιπο του εργασιακού τους βίου. Είναι άλλωστε βέβαιο ότι διαγωνισμός για ΕΠΟΠ θα γίνει, μιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει εξαγγείλει από το Σεπτέμβρη του 2020 στη ΔΕΘ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share